Патриотичен фронт: „Съдбата на България е в собствените ни ръце“
22.09.2014г.

Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ отбеляза 106-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. Патриотите поднесоха венци и цветя на Паметника на Независимостта в столицата.

„Това е чудесен празник, защото българската независимост не е постигната с драматични събития и кръвопролития. Това е празник на българската независима дипломация“, каза в приветствието си съпредседателят на НФСБ и коалиция „Патриотичен фронт“ Валери Симеонов.

Той подчерта, че за да остане България независима, на първо място, тя трябва да се предпази от инвазия. „В нашата програма са залегнали възстановяването на наборната служба, военното обучение в средното училище, възстановяването на ракетните бази в Южна България“, каза Симеонов и допълни, че страната ни има нужда и от адекватна външна политика, която да съблюдава националните интереси и да балансира между великите сили. „България трябва да продължи традицията на неутралитет по отношение на конфликтите в Близкия Изток и Украйна“, каза още Симеонов.

„Обявяването на българската независимост е втората по значимост дата в историята ни. Когато България е обединена и националният интерес е поставен над всичко, се извършват велики дела“, заяви зам. - председателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки.

„България е нашата държава, ние сме държавнотворният народ и няма да допуснем шайка изнудвачи да прокарват фалшиви тези“, заяви Джамбазки, който обяви ДПС за формацията, която стои в дъното на целия грабеж от 25-годишния преход у нас. Той бе категоричен, че „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ ще продължи да настоява за затварянето на избирателни секции в Турция и да се бори срещу неоосманизма на Ердоган и неговите две ръце в България - ДПС и партията на Корман Исмаилов в Реформаторския блок.

Слави Бинев - евродепутатът с два успешни мандата в ЕП - също направи изказване. „Ние показахме как се застава срещу диктатура с похода на независимостта преди две години. Учим се от историята, но и сме готови да действаме. Ние ще играем честно и открито, защото няма нищо по-хубаво от заслужената победа“, каза Бинев и призова да бъдем независими по сърце и дух и „да победим по правилата“, подчерта Бинев.

Силвия Трендафилова, водач на листата на коалицията в Смолян призова събралите се съмишленици и целия български народ да се освободи от комплекса за малоценност на малките народи: „Не е вярно, че нищо не зависи от нас, съдбата ни е в нашите ръце“, категорична бе Трендафилова.