Патриотичен фронт: Изберете българското!
НС да ползва само български автомобили
24.09.2014г.

Лидерите на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов се срещнаха с представители на „Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес“ в столицата. Председателят на Съюза Лукан Луканов постави три важни въпроса пред патриотите: подкрепата за средния и дребен бизнес; гласуването на закон, защитаващ българските производители в отношенията им с търговските вериги; насърчаването на българското производство.

От отговорите на Симеонов и Каракачанов стана ясно, че той чука на отворена врата.

Валери Симеонов предложи целият автопарк, който ползва Народното събрание, а и други институции в държавата, да бъде от български коли, както е в Чехия и Франция, където се ползват местни марки автомобили.

Красимир Каракачанов допълни, че в Народното събрание ще настоява всички държавни институции да ползват облекло българско производство. Така парите на данъкоплатците, защото на държавните служители им се полагат пари за облекло, ще отиват за родния бизнес, аргументира се той.

Една от най-големите пречки в дейността на българския бизнес е липсата на нормална конкурентна среда, което е задължение на държавните институции, подчерта Симеонов и припомни, че първостепенната задача в програмата на коалиция Патриотичен фронт е именно възраждане на българската икономика и стимулиране на българското производство.