Валери Симеонов: Партиите да се обединят около няколко безспорни приоритета
25 години игра на управляващи и опозиция не донесоха нищо добро на страната
30.09.2014г.

Партиите, които ще влязат в следващия Парламент, трябва да търсят обединение около основните приоритети за държавата. Това каза в свое интервю съпредседателят на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов.

По думите му на страната ни е необходима една дългосрочна програма и когато се уточнят отделните детайли на тази програма и се подпишат от всички политически сили, както стана в Германия, тогава може да се пристъпи към съставянето на отговорно, програмно правителство от специалисти, които да изпълняват програмата, тази която е съгласувана с всички партии, подчерта Валери Симеонов.

„25 години игра на управляващи и опозиция не донесоха нищо добро на страната. Аз не отричам разделението на политическите сили в България на опозиция и управляващи, но трябва има и нещо общо, безспорно. И това нещо са интересите на българския народ”, заяви Симеонов.

Според него противопоставянето на политическите сили е не само на централно, но и на местно ниво, където е почти невъзможно да се намерят обединяващи ги приоритети и сериозни проблеми, като повишаването на доходите, здравеопзването и демографската криза, например.

„При сегашната демографска криза ние трябва да насърчаваме традиционното българско семейство, раждаемостта сред образованите млади хора. Вместо това Бургаският общински съвет отхвърли докладна на групата общински съветници от НФСБ за забрана на демонстрацията на обратната сексуалност на гейовете и лисбийките в община Бургас“.

В защита на обратните гласуваха всички от ГЕРБ, а представителите на БСП се въздържаха йезуитски, подчерта Симеонов. „Предлаганото допълнение не забранява на лицата с нетрадиционна сексуална ориентация да бъдат различни, но изисква от тях да не го натрапват на околните“, допълни Симеонов.