Патриотичен фронт: Поскъпването на тока сега е реверанс към монополистите и бъдещите управляващи
01.10.2014г.

С викове „Мафия“ и „Стига геноцид“ хиляди членове и симпатизанти на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ протестираха пред ДКЕВР срещу поредното повишаване цената на тока.

„Поскъпването на тока с 10% е всъщност поредното 10%-но обедняване на българските граждани“, каза съпредседателят на коалиция Патриотичен фронт Валери Симеонов. „Повишаването на тока е чисто политически ход. Той не е продиктуван от икономическа необходимост. Извършва се сега, за да се свали отговорността от следващите управляващи“, категоричен бе Симеонов.

„Лицата на мафиотите, които източват енергетиката, ще бъдат показани, защото в следващото Народно събрание ще има патриоти. Ние ще принудим управляващите да назоват злодеите на българския преход и ще наложим възмездие“, заяви Валери Симеонов.

„Промяна в цената на тока може да бъде извършвана само след пълен анализ и одит на приходите и разходите в енергетиката. Тогава ще се види, че там се извършват колосални кражби и злоупотреби и след тяхното ограничаване цената на тока ще бъде намалена“, заяви другият съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов.

„Въпрос на политическа воля и малко мъжество е отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“, каза още Каракачанов.

„Никой не може да ни обвини, че протестираме предизборно. От година обясняваме цивилизовано и аргументирано защо не бива да се повишава цената на тока, но никой не ни чува. Затова сме отново тук, за да изразим категоричната си позиция срещу поредното скандално и нагло ограбване на българския народ“, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Съпредседателите на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ внесоха и протестна декларация в ДКЕВР, с която призова комисията да не допуска ново увеличение на цената на електроенергията. „Поскъпването на тока в този момент би имало тежки социални последици, би означавало реверанс пред спекулативната политика на монополистите и би отключило нови протести, подобни на тези през февруари 2013 г.“, се казва още в Декларацията.