Декларация № 19 на Национален фронт за спасение на България
14.03.2013г.

Народът на България свали корумпираното и бездарно правителство на ГЕРБ, което е голяма победа на пробуденото гражданско общество. Но тази победа може да бъде пропиляна, ако българският народ се остави да бъде заблуден, че служебното правителство ще бъде слуга на народа, а не слуга на Бойко Борисов. Това пролича още в първите изявления на служебния премиер, които са публично свидетелство за тежката му зависимост от герберската олигархия.

Националният фронт за спасение на България изразява своя остър протест както срещу състава на служебното правителство, така и срещу изразените от Марин Райков позиции при встъпването в длъжност. Особено възмутително звучат декларираните от служебния премиер "приемственост и лоялност" към досегашното управление, както и обещанието му, че няма да прави "самоцелни проверки" на стария кабинет.

Ние оценяваме като скандално слугинското поведение на служебния премиер пред Бойко Борисов и хвалебствените му оценки за управлението на ГЕРБ. Заявлението на Райков, че Борисов е силен, но не силов политик, е брутална лъжа и обида към целия народ, изпитал на гърба си диктатурата на българските мутри. Обявявайки Борисов за демократ с висока политическа култура, Марин Райков се разкри като част от продажната политическа класа, която погази демокрацията и доведе народа до просешка тояга.

Националният фронт за спасение на България осъжда недопустимото високомерие на Марин Райков към хилядите протестиращи, изразено от него и като посланик в Париж, и като служебен премиер. Възмутително е премиерът да разделя народа на "мълчаливо мнозинство" и протестиращо малцинство. Това показва, че Райков изповядва крайно реакционни и антисоциални възгледи. Всъщност този червен аристократ презира собствения си народ и угоднически служи на своите господари.

Ние сме особено обезпокоени от възможността служебният премиер да не изпълни конституционното си задължение за провеждане на честни избори. Безпокойството ни се подхранва от факта, че през октомври 2011 година, в разгара на кандидатпрезидентската кампания, посланик Райков организира срещи във френския парламент на кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев. В същото време той отказа да бъде домакин и на други претенденти за президентския пост в България. Поради това ние питаме: може ли държавен служител, грубо нарушил Закона за държавния служител и Закона за дипломатическата служба по време на президентските избори през 2011 година, да бъде честен организатор на парламентарните избори през 2013 година?

Националният фронт за спасение на България призовава българските граждани да се противопоставят на всеки опит за подмяна на народния вот. Народът трябва да бъде управляван от избрани от него политици, а не от пионки на криминалния елит.

Да живее България!