Патриотите от Хасково в автопоход и протест срещу своеволията на ДПС
02.10.2014г.

С многолюден протест пред Община Минерални бани Патриотичен фронт – Хасково поиска отговори на въпросите си, свързани с неуредиците и беззаконието, което цари в района, след като местните жители се обърнаха за помощ към патриотите. Те определиха действията си не като изолирана акция, а като модел на поведение и дадоха 7 дневен срок на общината да отговори на въпросите, които депозираха в писмо.

„Ние сме тук, за да зададем въпросите си пред Общината, която „коленичи” пред антибългарската партия ДПС и пренебрегва интересесите на българските граждани.Тук сме и да докажем, че в България все още има българи, които могат и ще се опълчат срещу свеоеволията на политкическата мафия. Нека вдигнем глави и докажем на област Хасково, а и на цяла България, че има начин!”- заяви Слави Бинев – водач на листата за Хасково, пред събралите се на протеста гражани като отправи своите упреци към криещите се зад прозорците на общината емисари на ДПС.

Основните проблеми на жителите, които доказват несвършената работа на бившите депутати от хасковска област и нехайството на държавата, бяха отправени като въпроси пред общинската администрация. По предварителни сигнали на местните жители, неуредиците в района започват с опитите да се построи джамия, многобройните злоупотреби на ДПС с имоти, ограничаването на достъпа до минералната вода за общо ползване и употребата й само от властимащите за лични цели и облаги, и далеч не свършват с налагането на турския език като работен в общината, и изсичането на горите в местността.

„ Това е примерът как, ако не се опълчим, в България българи няма да има. За това трябва да възстанем с всички сили и средства и да изпратим политическата мафия вън от властта.” – подчерта Павел Чернев, също представител на Патриотичния фронт.

Координатора на ВМРО за област Хасково- Антон Андонов от своя страна, призова протестиращите да не се страхуват да изказват мнението си и да направят най- разумния избор на 5 октомври, като гласуват с номер 24 в бюлетината за единствените, които имат силата и смелостта да се опълчат срещу беззаконието.