Патриотичен фронт: На време разделно трябва да се сложи край!
06.10.2014г.

Първият проблем, с който ще се заемем в следващото Народно събрание е постигането на национален консенсус за решаване на най-наболелите проблеми пред българското общество, които не търпят повече отлагане. Това каза на пресконференция днес в столицата съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Валери Симеонов. Той бе категоричен, че патриотичната коалиция няма да поставя условия за постове, кресла и няма да бъде ничия патерица или „златен пръст“. „Ние ще предложим програма за решаването на неотложните проблеми за българите и ще подкрепим управление, чиито представители се подпишат под тази програма“, заяви Симеонов и допълни, че Патриотичният фронт е готов да разговаря с всички партии за съставянето на правителство на националното спасение. Правителство, съставено от експерти, а не от партийни функционери. Правителство, без участието на най-уродливото явление в българския политически живот – противоконституционната и антибългарска ДПС, която трябва да бъде заличена от политическия живот на страната, категоричен бе Симеонов.

Безработицата, сривът в икономиката, демографската криза, корупцията и престъпността са основните проблеми, по които всички български партии заедно трябва да намерят решения, каза и другият съпредседател на коалицията Красимир Каракачанов. И допълни, че българските граждани не желаят повече да гласуват за хора, които служат на своите лични интереси. „Крайно време е измислените политически различия да бъдат заличени. Политиците трябва да сложат егото и личните си амбиции „в джоба“ и тогава да седнат на масата за преговори“, каза Каракачанов.

На пресконференцията стана ясно още, че Патриотичният фронт ще иска промяна в Изборния кодекс, която да ограничи вота в чужбина и по-конкретно в Турция. В страни, извън Европейския съюз да се гласува само в консулствата и посолствата на България, задължително гласуване и изпит по български език за всеки, който иска да упражни правото си на глас. Така ще се ограничи търговията с цигански гласове и намесата на Турция във вътрешните дела на суверенна България, категорични бяха Симеонов и Каракачанов.