Нов кръг на преговори между Патриотичния фронт и ГЕРБ
23.10.2014г.

След близо четири часа преговори коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ и партия ГЕРБ постигнаха съгласие по голяма част от разискваните теми.

„По нашата програма от 94 точки имаме над 80% съвпадение, което е много добре“, заяви съпредседателят на коалицията Валери Симеонов. Той уточни, че там, където има различия ще бъдат сформирани работни групи до постигането на взаимно приемливо решение.

Симеонов бе категоричен, че от Патриотичния фронт няма да искат министерски постове и добави, че Политическият съвет на коалицията е взел решение политически лица да не участват в управлението. Експерти могат да участват след решение на същия Политически съвет. „По-важното е да има управленска програма с ясно разписани мерки и срокове за изпълнението им, под която ще сложим подписите си“,каза още Симеонов.

Народните представители от Патриотичния фронт - с техните права и информацията, до която ще имат достъп - ще бъдат гарант за изпълнението на програмата за стабилно управление, заяви Валери Симеонов.