Българските патриоти в партийното ръководство на Европа
20.11.2014г.

Фондацията на евроскептиците избра Слави Бинев за свой вице-председател по време на международна среща в Брюксел. Европейската фондация за свободи и демокрация – FELD е част от голямото европейско семейство на политическата партия „Движение на Европа на свободите и демокрацията” – MELD, която също така е издигнала номинацията Бинев за свой първи заместник председател. Първото заместник – прпедседателско място на партията ще бъде гласувано на следващото международно заседание на евроскептиците през февруари, идната година в Дания.

С този заеман пост от Бинев, патриотите стават представителна част от семейството на евроскептиците, които са най-бързо разрастващата се политическа сила в Европа.

По време на срещата бяха взети решения за преименуването, както на фондацията, така и на партията. Европейската фондация за свободи и демокрация вече ще носи наименованието „Европейски център за свободи и демокрация”- ECLD, а партията „Движение на Европа на свободите и демокрацията” ще се нарича „Алтернатива за Европа”- AFE.