СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
12.12.2014г.

Народната представителка от „Патриотичен фронт” Полина Карастоянова бе одобрена от парламента за председател на Комисията по култура и медии (КМ). В изявление пред медиите в парламента Полина Карастоянова благодари на съпредседателите на „Патриотичен фронт” Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, както и на колегите си от парламентарната група за предложението и подкрепата им тя да оглави комисията. Подчерта също, че с опита и познанията си проф. Стефан Данаилов ще остане като почетен председател, а тя ще разчита на мнението, подкрепата и съветите му.

През близките дни предстоят срещи с министъра на културата Вежди Рашидов, Вяра Анкова, Катя Генова, Радослав Янкулов, Гого Лозанов, Максим Минчев, Христо Мутафчиев, Валери Запрянов, главни редактори и директори на печатни и електронни медии, представители на творчески съюзи, обяви Карастоянова. От тях тя очаква да научи в конкретика проблемите, върху които трябва да се работи, за да бъдат намерени със съвместни усилия възможности за разрешаването им.

В работата си ще разчитам още на съветите на акад. Ант. Дончев, Георги Йорданов, акад. Стефан Воденичаров, проф. Божидар Димитров, проф. Йосифов, проф. Н. Овчаров, Иван Гранитски и други, обяви новата председателка на комисията Карастоянова. Тя допълни, че много полезни ще й бъдат добрите контакти – медиамикс - с Георги Кузмов, Радосвет Радев и Мартин Захариев, с които са били добър екип по време на традиционните издания на медийния фестивал в Албена.

Вратите на комисията за КМ са широко отворени за българските творци, интелектуалци и журналисти, декларира Поли Карастоянова и покани желаещите да присъстват още на първото предстоящо заседание през следващата седмица. Целта в дейността ще бъде бюджетът в сферата да нараства до 1% от БВП.

Силата на духа, безценното ни културно наследство и културата на съвременна България, свободата на словото, прозрачната и обективна информация днес – това са над партийни, общонационални ценности, а тяхното съхранение и развитие е патриотизъм, каза още Полина Карастоянова.