Патриотичният фронт почете 167-та годишнина от рождението на Христо Ботев
07.01.2015г.

По традиция всяка година на 6-ти януари членове и симпатизанти на НФСБ се събират пред бюст-паметника на Ботев в Борисовата градина, за да почетат годишнина от рождението на великия български революционер и поет.

„Днес е голям ден за българските патриоти. Христо Ботев е символ на българската духовност, род и родина, език и култура“, каза пред събралите се съмишленици и симпатизанти от НФСБ, ВМРО и БГ Патриот Данчо Хаджиев, зам. - председател на Националния фронт за спасение на България. „Ботев живя само 28 години. Тринадесет от тях той се скита немил, недраг в чужбина с мисълта, че родината трябва да бъде освободена. Ботев е наше знаме, пример и пътеводна звезда“, каза още Хаджиев и призова и народните представители да бранят българските интереси с такъв плам и всеотдайност. „Не искаме от тях саможертва, а просто да си вършат работата“, заяви Данчо Хаджиев.

Пламенно слово пред събралите се патриоти изнесе актрисата Галя Асенова, която развълнува събралите се българи с думите:

„Той се ражда във времето, когато Балканът пее хайдушка песен... А един объркан народ влачи бремето на тежка турска робия и страда под ятагана на османския поробител. Ражда го тиранията и жаждата за свобода... В чудовищния студ, в скования трепет на сърцето, пред Ботьовия лик, прости, Господи, ние свеждаме чела, като при Молитва за Божия милост. Защото името му - Христо е името - най-близо до името на онова Божествено начало, което е водило гениалния поет и революционер към изконните човешки стойности в борбата за съществуване като свободни и горди патриоти.“

„Ботевият дух трябва да е в нас. Ние трябва да следваме делото и завета му за чиста, свята и свободна България, каза пред събралите се и депутатът от „Патриотичния фронт“ Султанка Петрова.