Патриотичният фронт обяви приоритетите си в декларация
14.01.2015г.

Декларация от името на парламентарната група на Патриотичния фронт прочете лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов от трибуната на Народното събрание.

В първото заседание на парламента за 2015 г. патриотите изложиха приоритетите, които ще следват в законодателната си дейност.

Каракачанов посочи, че това са промените в изборното законодателство; доизграждането на защитното съоръжение на границата с Турция с цел отслабване на миграционния натиск върху страната ни; реформи в енергетиката; справяне с битовата престъпност; битката срещу монополите; подкрепа за малките и средни предприятия; законови мерки за справяне с демографската криза.

Лидерът на ВМРО посочи, че Патриотичният фронт ще продължава да отстоява и позицията си за изваждане на ДПС от властта. Каракачанов нападна Местан, който си позволява да нарича патриотите националпопулисти. По думите му, ДПС е най-популистката партия, която си позволява флирт с ислямската религия.

Искам да попитам нещо уважаемия г-н Местан, който преди дни заяви, че партията му представлява малцинствата в България. Спомняте ли си, че по време на тройната коалиция (2005-2009 г.), когато ДПС бе мандатоносител, бе обявено т. нар. „десетилетие на ромското включване“? Това десетилетие свършва тази година. Сега питам колегите народни представители и министрите решени ли са проблемите с циганското население в България. Не бързайте да казвате не! ДПС всъщност направи много успешно включване на циганите. Включи ги успешно в схемите за купуване на гласове, заяви Красимир Каракачанов.

Той завърши с емоционално обръщение към колегите си:

„Уважаеми госпожи и господа,

Ще завърша с една малко тъжна история. Българче беше първото бебе в Кипър за 2015 г. А първите бебета у нас бяха на майки на 14 и 16-годишна възраст. Майката на първото бебе в Бургас, например, избяга – било третото засега дете в циганското семейство.

Докато у нас се раждат деца на невръстни майки, едно българско семейство преди 7 години напуснало страната и се преселило в Кипър, за да търси по-добро бъдеще. Звучи като най-краткото описание на случващото се у нас. Звучи като национална диагноза.

Това трябва да променим. Иначе трябва да си ходим!“

Пълен текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ

От парламентарната група на Патриотичния фронт

Уважаема госпожо председател,

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Уважаеми госпожи и господа министри,

След 7 януари ние живеем в една друга Европа. Може още да не го усещате, но нападенията в Париж изтриха една нелепа илюзия, която ни натрапваха от няколко десетилетия. Илюзията на прехваления мултикултурализъм, на псевдолибералния модел.

Да, стреляха по словото. Но стреляха всъщност срещу една суверенна държава – флагман на Европейския съюз. Стреляха по нашата цивилизация, базирана на християнските ценности и толерантност.

Това можеше и да не се случи, ако всички онези политици, които тази неделя се стекоха в Париж, за да покажат своята солидарност с Франция, години наред не се правеха, че не виждат какво се случва в Близкия Изток. Там бяха избити над 100 хиляди мирни мюсюлмани, над 1 млн. християни в Ирак и Сирия бяха прогонени от родните им места като църквите и домовете им планомерно се унищожаваха.

Цената на петрола и газта бяха по по-важни от човешкия живот и достойнство.

Това лицемерие е истинската причина за случилото се в Париж и днес опасността от други терористични нападения в Европа е изключително голяма.

Но да се върнем към реалните проблеми в България.

Наближават 100-те дни толеранс, които обществото традиционно дава на всеки парламент и ново правителство. За съжаление Народното събрание отново се превръща в арена на междупартийно боричкане, демагогия и обиди, а българският народ очаква депутатите най-после да прочетат какво пише на сградата на парламента – „Съединението прави силата“!

Българският народ очаква от Народното събрание отговорност, адекватни закони и повече патриотизъм.

Патриотичният фронт – НФСБ и ВМРО, подкрепи създаването на правителство срещу ясно поети ангажименти за създаване на управленска програма, в която не само да бъдат набелязани реалните проблеми на България, но и да започнат действия за тяхното решаване. Патриотичният фронт очаква най-късно до края на януари тази програма да бъде представена и да започнат стъпки за нейното осъществяване.

Основните приоритети на правителството и Народното събрание през 2015 г. според ПГ на Патриотичния фронт са:

Продължаваме да настояваме за пълното изваждане на ДПС от властта.

Промени в изборното законодателство и въвеждане на задължително гласуване с цел ограничаване на купения етнически и корпоративен вот.

Патриотичният фронт е против увеличение на цената на тока – очакваме резултатите от ревизията в енергетиката, която настоящото правителство обеща да направи - едно от условията за подкрепата ни. Очакваме и ще изискваме конкретни действия за предоговаряне на споразуменията с т. нар. „американските централи“ ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3, изключване на заводските централи и на неефективните топлофикации от цената на тока, стягане на финансовата дисциплина в държавните енергийни дружества и намаляване на загубите в Националната електрическа компания. Нови преговори с Русия и нови, по-справедливи, цени на газа за България.

Продължаваме да считаме, че се нуждаем от нова цялостна уредба на контрола върху монополите. В тази връзка ще направим своите предложения за промени в Закона за защита на конкуренцията и Закона за ене