Предложение на Патриотите обедини партии в името на националния интерес
21.01.2015г.

„Патриотичен фронт” ще влезе в новата историята на българския парламентаризъм с най-бързо приетата промяна в закон. Това съобщиха пред медиите от ръководството на ПГ на „Патриотичен фронт” минути след гласуването в зала на промяната, с която в случаи на защита на националните интереси важни обекти могат да се изграждат без обявяване на държавна поръчка.

Кратък брифинг по темата дадоха председателят на групата Валери Симеонов, съпредседателят на коалицията и зам.- председател на Народното събрание - Красимир Каракачанов, и народните представители Християн Митев и Емил Димитров.

Идеята на патриотите за защита на националната ни територия чрез бърз строеж на защитната ограда по южната ни граница без да се изминава дългата процедура за държавна поръчка - вече е факт. Тя е реализирана благодарение на подкрепата на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ, обяви Валери Симеонов и добави, че това е прецедент защото процедурата от предложението до гласуването е отнела само една седмица.

Народните представители от ПГ „Патриотичен фронт” отчитат това като свой успех, защото с гласуването в зала вече е изпълнена и една от точките в предизборната им програма.

Когато българите имат обща кауза, свързана с националния интерес, могат да намерят сили да се обединят, каза Красимир Каракачанов и изрази желанието си парламента да действа толкова единно и по важни теми като предотвратяване на битовата престъпност, енергетиката и други, които засягат живота на хората.

Народният представител Християн Митев благодари на колегите си от правната комисия, които изключително бързо са реагирали и в ускорени срокове са гласували предложението. Това показва, че колкото и да е добро едно предложение, без подкрепа и чрез противопоставяне не може да бъде прието, коментират народните представители.

При задаващия се натиск от бежанци бързото построяване на защитната стена на южната ни граница е много важна стъпка, която няма да позволи да бъдат претоварени важни системи като здравеопазването, МВР и други, свързани със силната вълна отвън, каза народният представител Емил Димитров.

Той напомни, че с приетата вече бърза промяната в закона, защитните съоръжения могат да започнат да се изграждат веднага, чрез държавна поръчка това би се случило най-рано през есента.