Петър Петров:Последна грижа са ни хрумванията на Лютви Местан
06.02.2015г.

Това каза народният представител от Патриотичния фронт Петър Петров в интервю за Радио К2 по повод скандалите в НС, които лидерът на ДПС предизвика, размахвайки отново етническата карта.

ДПС е популистка организация, чиято стратегия и цел е да разединява нацията, заяви Петров и допълни, че тези спорове са загубено ценно време, което можеше да се използва за решаването на многото други сериозни проблеми, пред които е изправено обществото ни.

По думите му е много опасно и заиграването на ДПС с ромите на верска основа. Тази партия навлезе в циганските гета и махали.

Проблемът със циганските гета не е само български, но общоевропейски. Неговото решаване трябва да започне с принуждаването на родителите, било по административен или друг начин, да пращат децата си на детски градини и училища, за да може тези деца да се интегрират и образоват, каза още Петров. Той допълни, че Патриотичният фронт не иска детските помощи и надбавки да бъдат спирани, а да се дават целево, на детските градини, например, за да бъдат харчени реално за децата. „Никакви пари на пияни цигани, които да ги харчат”, заяви Петров.

„В същото време, не съм склонен да смятам, че всеки циганин е престъпник. В голямата си част тези хора искат да работят”, подчерта Петър Петров. По думите му е много важно 6-годишните да минават изпит по български език и, ако не са го усвоили говоримо, да бъдат обучавани.

Петров коментира и темата с изграждането на логистичен център на НАТО в България. Той заяви, че Патриотичният фронт се отнася с изключителна подозрителност към един от партньорите в Северноатлантическия алианс. „Европа е наш общ дом. Намесата на задокеанския ни партньор, обаче, е не винаги с ясни последствия, имайки предвид намесата им в други страни по света”, каза Петров. Той увери, че в Народното събрание и сред партиите, които подкрепят правителството и неговата програма, има настройка решенията, които касаят създаването на каквито и да било структури на НАТО у нас, да се взимат само в парламента. „Не може да се разполагат чужди интереси в България, че и ние да им плащаме”, заяви Петров по повод информацията, че натовския логистичен център щял да се издържа от българската държава.

„Патриотичният фронт ще бъде незаобиколим фактор в защитата на българските интереси”, категоричен бе Петров.