Патриотичният фронт иска да се свика КСНС
06.02.2015г.

Росен Плевнелиев да свика Консултативния съвет за национална сигурност за решението на НАТО да разположи контролно-команден център на Алианса в София. За това настоя съпредседателят на Патриотичният фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според патриотите темата трябва да бъде широко коментирана и в Народното събрание, посочи още той.

За да няма спекулации, че това е подготовка за война срещу този или онзи, е нормално въпросът да се обсъди от съответните ресорни комисии и в Народното събрание, мотивира се той, като допълни, че дали съответните заседания по темата биха били открити или закрити е друг въпрос.

Има орган, който трябва да си каже думата както и по отношение на всякакви преминаващи границата чужди военни сили било за учения, било транзит, категоричен е Каракачанов.

Той настоя, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се свика Консултативният съвет по национална сигурност при държавния глава.

Задължително е според мен, защото вместо президентът да се занимава с лобиране за едно или друго ЕРП и за един или друг вид енергия, е нормално да инициира подобен съвет. Защото ситуацията е следната: войната в Близкия Изток е от четири години, а последната една година тя стана още по-завързана като ситуация и се появява ИДИЛ - онези брадати хора, които обезглавяват и горят пленниците; ситуацията в Украйна нито в момента, нито в бъдеще за съжаление ще се укроти, обясни Каракачанов.

Има теми, които трябва да коментираме с оглед на това до каква степен българската армия може да изпълнява своите конституционни задължения - да гарантира териториалната цялост и суверенитета на България, доколко силите за сигурност работят адекватно, посочи още той.

Едната от двете посочени конфликтни зони е на има-няма 1000 км, а другата - точно на 1000 км и страната ни е засегната - с имигрантската вълна от изток, а при конфликта в Украйна българското население там, което наброява над 500 0000 души, живеещи предимно в рускоезичните райони, е доста притеснено, припомни съпредседателят на Патриотичния фронт.