СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
18.02.2015г.

Декларация с искане за широк дебат и трайно обществено съгласие за принципите на устойчивия туризъм прочете от парламентарната трибуна народният представител от Патриотичния фронт Полина Карастоянова. Повод е обсъжданото изграждане на втори лифт над Банско.

Само на основата на подобно съгласие ще се превърнем в силна, конкурентоспособна туристическа дестинация, посочват в документа от НФСБ и ВМРО.

Според Патриотичния фронт обществото е заложник на грешната теза, че туризмът в България е частна собственост.

Туризмът е политика и икономика, култура и дипломация. Туризмът е единствената алтернатива за живот и за работа в голяма част от вътрешността на страната. Туризмът е най-силната ни платформа за представянето на България пред света. За нас подкрепата за българския туризмът е патриотизъм, заяви Карастоянова.

От Патриотичния фронт са категорични, че е необходимо да се формулира 10-годишна Национална стратегия за развитието на туризма в България. Така ще могат да се заложат конкретни цели във връзка с развитието на сектора и ще спомогне за реализирането на по-голяма печалба. В момента туризмът генерира 15 % от БВП, припомнят патриотите.

Пълен текст на документа:

текст

във формат pdf