Юлиан Ангелов: Не може да става въпрос, че изнудваме правителството
24.02.2015г.

Запознахме президента с тази наша позиция и ще вземем решение след срещата си с министър Владислав Горанов как да гласуваме за дълга. Това каза Юлиан Ангелов, секретар на ПГ на "Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО” по време на брифинг в президентството след консултациите с държавния глава Росен Плевнелиев , предаде репортер на Агенция "Фокус". Ангелов добави, че при формирането на правителството на Патриотичния фронт са предложени три министерства, но от ПФ са отказали.

„Естествено, че трябва да има промени в българската Конституция, но това трябва да е след широк дебат и в парламента, и в българското общество по определени теми”, посочи той. Според него промените са необходими с оглед на това, че 25 години във всяка една сфера на българското общество има много проблеми и страната не успява да ги реши. „Смятаме, че трябва да има такава промяна и това сме го казали нееднократно. Въпросът обаче е в коя част на българската конституция и до каква степен трябва да бъдат направени промените", обясни той.

Ангелов посочи, че в момента се пропуска много важна тема за последните 25 години в България - демографската криза. "За Патриотичния фронт е много важно българските институции да са много активни по тази тема. Не сме чули от президента досега да е взел отношение за това българите зад граница да бъдат защитавани", поясни Ангелов. Той посочи, че България не трябва да прави никакви отстъпки относно Договора за добросъседство с Македония. "Когато има важни проблеми за българското общество, като кризата в Украйна, КСНС трябва да се свиква по-бързо. Когато има наболели проблеми, президентската институция трябва да реагира по-бързо", добави Ангелов.