ПФ почете 137-та годишнина от освобождението на България
03.03.2015г.

Представители на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО почетоха 137-та годишнина от освобождението на България от османско иго.

Депутати и представители на партиите, подкрепящи коaлицията, както и членове, симпатизанти и съмишленици на Фронта поднесоха венци и цветя на паметника на Българския Опълченец в София, за да почетат героите от Освободителната война и тяхната саможертва в името на Родината.

„Днес почитаме делото на българските опълченци и личностите, като Васил Левски и Христо Ботев, които направиха възможно да го има този ден. Българският дух е жив и свободен.“, каза народният представител от ПФ Димитър Байрактаров.

„Ние не просто отбелязваме годишнина от освобождението си, но започваме да отбелязваме тази дата с едно по-голямо национално самочувствие“, каза Борис Ячев, депутат от ПФ и зам.-председател на НФСБ. „Нашата свобода не бе подарена свобода, тя е извоювана“, заяви Ячев и допълни: „За съжаление, обаче, все по-рядко следваме заветите на националните си герои и апостоли на свободата, които воюваха за една силна, горда и независима България“.

Заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев честити празника на всички българи и заяви: „България ще пребъде, въпреки всичко“.

Не личи, обаче, че има национален празник, отбеляза Хаджиев, който разкритикува начина и обстановката за провеждането на тържествата в столицата под засилените полицейски мерки, които за поредна година пречат на хората да празнуват заедно. „Това е допълнителен ров между гражданите и елита. Няма ведрост, настроение, няма и празнична украса, каквато трябва да осигури Столична община. И това продължава години наред“, каза още Данчо Хаджиев.

Патриотичният фронт почете загиналите за свободата на България и в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и много други градове и селища в страната.