Патриотичната коалиция става четвърта политическа сила в България
05.03.2015г.

След едва пет месеца активна и последователна парламентарна дейност Патриотичният фронт увеличава електоралната си подкрепа. Това показва последното национално представително изследване на агенция „Медиана“. То е проведено в периода 21 февруари – 1 март сред 998 души.

Според получените от социолозите данни Патриотичният фронт получава одобрението на 5,4 % от всички български граждани, имащи право да гласуват, и става четвърта политическа сила в България. Това означава, че около 350 000 души биха подкрепили коалицията между НФСБ и ВМРО, ако изборите са днес. При обичайната електорална активност от около 50 % Патриотичният фронт би получил резултат, равняващ се на 11%.

Тенденцията от последните месеци показва, че до местните избори през есента на 2015 г. Патриотичният фронт вероятно ще се превърне в основен фактор на политическата сцена и ще има убедително представителство и в регионалното управление.

Патриотичният фронт доказа, че българите предпочитат прагматичния и разумен патриотизъм, а не скандалния популизъм. ДПС пък все повече остава в изолация и е напълно възможно да загуби статута си на „балансьор“ в политическия живот на страната.

До този момент народните представители от НФСБ и ВМРО следват стриктно предизборната платформа на коалицията, изисквайки и правителството да прилага определени политики.