СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ
21.03.2015г.

По покана на групата на Патриотичния фронт на посещение в Народното събрание бе известният музикант и вокалист на групата „Юрая Хийп” Джон Лоутън.

"С Валери Симеонов ни свързва приятелство от дълги години, но при това си посещение го виждам в новата му роля в Българския парламент. Винаги, когато и където ходя по света, говоря много за България, която нося в сърцето си", каза известният музикант.

"С Лоутън имаме направени над 20 документални филма за различни общини в България. Той е официалният представител на НФСБ във Великобритания", добави Симеонов.

Лоутън каза още, че се е включил в кампанията за превенция от хепатит у нас и използва момента да предупреди хората за опасната болест.

Полина Карастоянова заяви, че Лоутън е мъж, който истински обича България. "Той познава българската история, познава културните и исторически забележителности на България, така че няма проблем да бъде наш "пратеник" сред британската общност. Радваме се, че той днес е гост на нашата парламентарна група", добави Карастоянова.

Джон Лоутън отбеляза, че са изминали няколко години от предишното си посещение в Парламента и добави: "Много неща са се променили, но България и любовта ми към тази страна не се е променила."

В заключение той изрази подкрепата си към действията и програмата на Патриотичния фронт, които работят с грижа за хората и България.