НС пренебрегна отговорното родителство
01.04.2015г.

105 „въздържали се“ народни представители и двама, обявили се „против“, попречиха на приемането на първо четене на изменения в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Целта на вносителите от Патриотичния фронт бе държавата да подпомага младите семейства – работещи, внасящи средства в бюджета, отглеждайки непълнолетни деца.

Реално мнозинството депутати от управляващите партии пренебрегнаха отговорното родителство, което към момента е дискриминирано, тъй като гражданите, имащи доход над минималния, са лишени от правото на детски добавки. Към момента родителите на около 500 хил. деца биват изключвани от социалния ангажимент на държавата.

В подкрепа на мярката освен Патриотите гласуваха и от БСП, „Атака“, БДЦ и няколко представители на АБВ.

От трибуната на Народното събрание депутатът от Патриотичния фронт Юлиан Ангелов очерта реалната картина на демографската катастрофа, в която се намира България. Ние сме най-бързо намаляващата нация, това е истината. Ако не предприемем мерки, с които да се започне справянето с кризата, сме изправени пред заплахата българите да се топим все повече, докато накрая изчезнем като нация, разгневи се Ангелов.

Нашата цел бе въвеждане на сериозни данъчни облекчения за най-коректните семейства в България. Това са семействата, които пълнят хазната, семействата, които подхождат изключително сериозно към своите деца. Тези семейства, които полагат грижи техните деца да ходят редовно на училище, да се образоват и след това да бъдат достойни граждани на българската държава и общество, подчерта народният представител от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.