Срещата на парламентарната група на Патриотичен фронт с финансови експерти
29.04.2015г.

Повече от час продължи срещата на парламентарната група на Патриотичен фронт с финансови експерти днес в зала „Запад” на Народното събрание. С внимание народните представители изслушаха мнението на експертите Емил Хърсев, Стоян Мавродиев и Григорий Вазов.

„Срещата е част от практиката ни да търсим компетентно мнение и практически съвети от съответните експерти в различни области”, подчерта в началото Валери Симеонов – председател на парламентарната група на Патриотичен фронт. Той добави, че срещата е във връзка с предстоящи важни решения, които трябва да приеме Парламента в сферата на банковата система, както и бъдещите избори на отговорни кадри в нея.

По време на срещата гостите информираха народните представители в детайли по различни въпроси. От обобщението на експертите стана ясно, че българската банкова система е стабилна, че пенсионните фондове у нас се управляват добре и надеждно. „Хората не трябва да се поддават на умишлено разпространявани негативни слухове за финансовото здраве на различни банки, нека се досетят, че те биха могли да обслужват нечий интерес”, напомни Хърсев. Според него важното е да се знае, че в България има добри специалисти и банковата система е стабилна, а случая с КТБ е повод да се направят съответните изводи.

Парламентарната група на Патриотичния фронт ще използва получената информация и пояснения от водещите финансови експерти за формиране на своята позиция, която ще има за цел защита на българския бизнес и финансов ресурс.