Байрактаров: Ситуацията в Гърмен е проекция на ДПС
27.05.2015г.

"Ситуацията в Гърмен е една проекция, която създадоха ДПС през годините и тя просто ескалира, но не само там. Преди това в Катуница, в Ямбол, през 2012 година в Бургас, когато гражданското общество организира един много сериозен протест". Това каза за „Фокус“ Димитър Байрактаров от ПГ "Пaтриотичен фронт".

„Това, което се случва днес е показател, че определени политически сили, начело с ДПС, както и изпълнителната власт не желаят да се справят с този проблем. Какъв е проблемът? Драстично нарушаване на Закона за устройството на територията и на Закона за гражданска регистрация.“, заяви той и допълни, че: „Законите са добре написани“.

„Подобен е случаят в Мъглиж, където хората са поставени под подобен терор - изрязване на декари овощни градини, не по - различен е въпросът с хората, живеещи в Община Камено“, обясни депутатът.

"Питаме къде са Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи, които трябваше много отдавна да реагират?!" По думите му беззаконията, които се генерират от битовата престъпност пораждат социално напрежение. „До 1930 година по официални документи в Гърмен има над 900 души население, които са 100% християни. А през 80-те години започва лека полека да се провежда ислямизация и циганизация на този район. Ясно е, че е целенасочено“, заяви Димитър Байрактаров.