Българското правителство не трябва да се поддава на външни внушения
15.07.2015г.

Патриотичен фронт е категоричен, че българското правителство не може да се поддава на външни внушения и трябва да гарантира спазването на законността и реда в България.

Това заяви от парламентарната трибуна заместник-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Той изчете декларация от името на парламентарната група по повод полученото писмо от Европейския съд по правата на човека, в което се препоръчва незаконните постройки да бъдат запазени.

Въпросните сгради са доказано незаконни, голямата част от тях са построени върху окупирани частни земи, за тях има издадени валидни и законни заповеди за премахване. Тези незаконни постройки са символ на продължаващото вече 25 години политическо безхаберие и причина за тежка етническа и битова престъпност, категорични са Патриотите.

Учудени сме, че ЕСПЧ не се произнесе с такива „спешни привременни мерки“, когато френски власти разрушаваха и продължават да разрушават цигански катуни, без да осигуряват жилища на засегнатите. Намираме това поведение за проява на недопустим и неевропейски двоен стандарт и политическо лицемерие, се посочва още в декларацията.

Пълен текст на документа