НФСБ представи в София кандидатите за кметове на 16 града – областни центрове
10.09.2015г.

Това каза Валери Симеонов по време на днешното представяне в София на кандидатите за кметове на НФСБ в 16 града – областни центрове.

„Всички кандидати са доказани професионалисти в своите сфери и патриоти”, заяви председателят на Националния фронт за Спасение на България. „Не правим дребни сметки за това на колко места можем да спечелим изборите. Ние участваме в този вот, защото сме алтернатива и представляваме автентичния патриотизъм.”, подчерта Симеонов.

Освен свои кандидати НФСБ ще подкрепя и настоящия кмет на Кюстендил Петър Паунов, кандидата на ГЕРБ за кмет на Кърджали, инж. Дилян Димитров за Монтана, както и настоящата кметица на Добрич Детелина Николова.

„С Николова имаме сделка”, каза Симеонов и поясни: „Ние ще я подкрепим за следващ мандат като кмет, а тя обеща до догодина, по случай 100 годишнината от т.нар. Добричка епопея, да бъде възстановен мемориалният комплекс на генерал Колев”.

Кандидати за кметове на ПП НФСБ в 16 града – областни центрове

Анастас Коджебашев, кандидат за кмет на общ. Смолян

Коджебашев е лесо-инженер със специалност „Интензивно ловно и рибно стопанство”, има специализация „Техническа екология” от Технически университет в Берлин, както и шестмесечен стаж в Райхстага на Федерална република Германия.

Работил е като началник - участък в Държавно ловно стопанство „Витошко” и директор в Държавно лесничейство – Радомир. От 1994 до 2002 година е координатор в немски фирми.

От 2004 година до момента е управител на частна фирма Mетрони LTD – Cyprys.

Владее руски, немски, английски, испански, италиански и сръбски езици.

Любител на бойните спортове, с чието съдействие бе възстановен джудо клуба в гр. Смолян.

Благо Солов, кандидат за кмет на общ. Пазарджик

Общественик и дарител, бизнесмен, лично ангажиран в кампаниите за приемна грижа и намиране на дом за децата от социалните институции. От 2012 година е и приемен родител на дете от социален дом.

Oт 1992 година е президент на фирма „Явор”, председател на Управителния съвет на Общинска хранителна банка и председател на УС на Обществения съвет за възраждане и развитие на работническия спорт до 2014 година.

Благо Солов е номиниран за наградата „Златен печат” за европейски мениджмънт и социална отговорност на Съвета на европейската научна и културна общност, за активната му гражданска позиция, за спиране продажбата на части от театъра и съхранявате целостта на театралната сграда в Пазарджик. С негова помощ бе възстановена голямата зала на Драматичен Театър „Константин Величков“ след опустошителен пожар.

Дарител на хранителни помощи за семейства в затруднено положение, чрез църквата „Успение Богородично”. Дарител на талантливи деца от стотици семейства в неравностойно положение.

Бойко Миразчийски, кандидат за кмет на общ. Бургас

Роден в семейство на потомствени медици. Завършил Висшия Медицински Институт – гр.София и от 1993г. работи като хирург в Бургаската болница до 2006г., когато заема длъжността заместник-директор на МБАЛ-Бургас. От октомври 2013г. заема последователно длъжностите Прокурист и Изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас. От януари до май 2015г. е Управител на МБАЛ-„Бургасмед”. В момента работи като хирург в Медицински център - I в гр.Бургас.

Има и икономическо образование от университета „проф. Д-р. Асен Златаров”, гр.Бургас – Магистър по Здравен Мениджмънт.

Семеен с две деца.

Гергана Микова, кандидат за кмет на общ. Стара Загора

Гергана Микова е телевизионен журналист с 20-годишна практика.

Средното си образование завършва в политехническото училище „Черноризец Храбър” в гр. Пловдив, а висшето в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Българска филология”.

Микова е общински съветник от листата на ПП НФСБ в Стара Загора и областен координатор на партията.

Димитър Димитров, кандидат за кмет на общ. Разград

Офицер от запаса, завършил Школа за запасни офицери в гр. Плевен. Висшето си образование завършва във Висш машинно-електротехнически институт - София със специалности "Транспорт и енергетика". През 1980 год. започва работа в гр. Разград като началник на Професионално-учебен център към Автокомбинат, гр. Разград. От 1983 год. до 1998 год. е директор на Държавна автомобилна инспекция за разградска област, бил е и ръководител сектор "Производствени звена" във "ВиК" ООД гр. Исперих.

Координатор на НФСБ в област Разград.

Димитър Карбов, кандидат за кмет на общ. Варна

Завършил е висшето си образование във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” със специалност “Публична администрация”. Магистър по “Публична администрация и Европейска интеграция” и “Териториална администрация”.

Работил е в “Параходство БМФ” АД, гр.Варна, бил е началник отдел в “Теотранс” ЕООД, член на съвета на директорите в „Пазари” ЕАД, собственик на фирма „Блек Сий Сървиз” ООД с предмет на дейност претоварни операции, пристанищни услуги, складиране, митническо представителство, транспорт, спедиция и логистика. От 1996 година до момента е ръководител в „Пристанище Варна” ЕАД.

Карбов е общински съветник втори мандат в Общински съвет Варна. Народен представител в 42-то Народно събрание.

Владее руски и английски езици.

Семеен с две деца.

Доброслав Иванов, кандидат за кмет на общ. Сливен

Доброслав Иванов е завършил българска филология в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Някои го определят като „гласът на Сливен", заради големия му стаж в редица радиостанции. Дописник на пресата, общественик. Хората го свързват със спра