Патриотите с декларация срещу квотите за имигранти
11.09.2015г.

Днес от трибуната на Народното събрание съпредседателят на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Каракачанов прочете декларация от името на парламентарната група.

От Патриотичния фронт се обявяват твърдо против предложението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за задължително квотно разпределение на нелегални имигранти на територията на държавите-членки на Европейския съюз.

България не може да приеме повече имигранти, се посочва в декларацията. Каракачанов обясни, че правосъдието и вътрешният ред са въпроси на изключителен национален суверенитет и всяка една държава-член на ЕС трябва сама да определя кого да допусне и засели на собствена територия.

Има и голяма неяснота за броя на имигрантите, които предлага ЕК да бъдат приети от държавите в ЕС. Първоначалното предложение беше за 40 хиляди, новото е за 160 хиляди човека, а утрешното спокойно може да е за 100 милиона - колкото е населението на Африка, без Близкия Изток, аргументират се от ПФ.

В декларацията се припомня, че предложението на председателя на ЕК не засяга, нито коментира, решението на богатите арабски, ислямски държави в региона, като Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, да не приемат нито един имигрант или бежанец от региона, въпреки че са мюсюлмански и сунитски държави.

Патриотите настояват българското правителство да отхвърли предложеното от ЕК квотно разпределение, като трябва се търси трайно общоевропейско решение, което да възпрепятства и да премахне причините за имиграцията, заяви в заключение Красимир Каракачанов.

Пълен текст на декларацията:

Декларация на ПФ

Патриотичният фронт остро възразява срещу заявеното от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер намерение за задължително квотно разпределение на нелегални имигранти на територията на държавите-членки на Европейския съюз.

Идеята за задължително квотно разпределение противоречи и нарушава националния суверенитет на всяка една държава-член на ЕС да определя и да решава кого да допусне и кого да засели на собствената си територия.

Както е добре известно, правосъдието и вътрешният ред са въпроси на изключителен национален суверенитет.

Абсурдната и необоснована идея за квоти за задължително заселване отчетливо ще дискриминира и търсещите убежище и социални помощи граждани на Северна Африка и Близкия Изток. Поради съществените разлики в стандартите на живот в държавите-членки имигрантите ще бъдат поставени в драстично неравностойно положение, ако бъдат заселени задължително в Турну Мъгуреле, Батановци, Мюнхен, Париж или Гент.

Абсолютно неясен и незащитим е критерият за това бъдещо квотно разпределение на имигрантите. Още повече, ясно изразеното желание на огромната част от икономическите имигранти е да достигнат до територията на ФРГ и Швеция. Не виждаме никакви основания да ограничаваме правата и желанията на тези хора да получават немски и шведски социални помощи, жилища и здравеопазване.

От друга страна напълно неясно и незащитимо е числото на имигрантите, които ще се разпределят задължително по квоти за в бъдеще. Първоначалното предложение беше за четиридесет хиляди човека, новото е за сто и шестдесет хиляди човека, утрешното спокойно може да е за стотина милиона човека, колкото е населението на Африка. Без Близкия Изток.

В предложението на председателя на ЕК Юнкер няма никакъв ясен критерий, никакво обосновано предложение каква ще бъде бройката на имигрантите, които ще се разпределят квотно и задължително в държавите-членки на ЕС.

Сблъсъците от последните дни между имигранти и сили за сигурност в Македония, Сърбия, Унгария, Австрия и Дания, от които се видя агресията и несъвместимостта с ценностите на европейските държави и традиции на икономическите имигранти, ясно показаха несъстоятелността и пропуските на споразуменията от Дъблин и Шенген. Ясно показаха провала на концепциите за контрол и управление над тоталната имиграция, заляла Европа под формата на ново преселение на народите от стотици хиляди хора.

ПФ не приема идеята, че всеки, който пожелае да се пресели в държава-членка на ЕС, има право на това. Не приемаме идеята, че всеки пожелал социални помощи, безплатно жилище и безплатно здравеопазване, има правото да ги получи за сметка на данъкоплатците, граждани на държави-членки на ЕС. Още повече при социалните трудности и несгоди на населението на Република България, което трудно преживява с най-ниските пенсии и заплати в Европа.

За всеки един обикновен и трезвомислещ европеец е ясно видима заплахата от нашествието на стотици хиляди млади мъже, араби-мюсюлмани, на европейския континент. Заплахата е икономическа, демографска и най-вече ценностна. Защото имигрантите носят други традиции, друга култура, други ценности, несъвместими с тези на народите в държавите-членки на ЕС. Още повече - досегашната практика в страните от западна Европа показва, че тези хора не желаят да се интегрират в местните общества, предложили им своето гостоприемство, а точно обратното - обособяват се в свои общности и налагат на Европа своите религиозни и обществени порядки. Примерът с няколкото хиляди европейски граждани от арабски и африкански произход, които в момента се бият на страната на Ислямска държава, е показателен в това отношение. Да не забравяме кои бяха и хората, извършили атентатите в лондонското метро, гарата в Мадрид и редакцията на френското списание в Париж.

В предложението на ЕК липса основната причина за нашествието, а именно разпадът, войните и насилието