Декларация на ПФ
11.09.2015г.

Патриотичният фронт остро възразява срещу заявеното от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер намерение за задължително квотно разпределение на нелегални имигранти на територията на държавите-членки на Европейския съюз.

Идеята за задължително квотно разпределение противоречи и нарушава националния суверенитет на всяка една държава-член на ЕС да определя и да решава кого да допусне и кого да засели на собствената си територия.

Както е добре известно, правосъдието и вътрешният ред са въпроси на изключителен национален суверенитет.

Абсурдната и необоснована идея за квоти за задължително заселване отчетливо ще дискриминира и търсещите убежище и социални помощи граждани на Северна Африка и Близкия Изток. Поради съществените разлики в стандартите на живот в държавите-членки имигрантите ще бъдат поставени в драстично неравностойно положение, ако бъдат заселени задължително в Турну Мъгуреле, Батановци, Мюнхен, Париж или Гент.

Абсолютно неясен и незащитим е критерият за това бъдещо квотно разпределение на имигрантите. Още повече, ясно изразеното желание на огромната част от икономическите имигранти е да достигнат до територията на ФРГ и Швеция. Не виждаме никакви основания да ограничаваме правата и желанията на тези хора да получават немски и шведски социални помощи, жилища и здравеопазване.

От друга страна напълно неясно и незащитимо е числото на имигрантите, които ще се разпределят задължително по квоти за в бъдеще. Първоначалното предложение беше за четиридесет хиляди човека, новото е за сто и шестдесет хиляди човека, утрешното спокойно може да е за стотина милиона човека, колкото е населението на Африка. Без Близкия Изток.

В предложението на председателя на ЕК Юнкер няма никакъв ясен критерий, никакво обосновано предложение каква ще бъде бройката на имигрантите, които ще се разпределят квотно и задължително в държавите-членки на ЕС.

Сблъсъците от последните дни между имигранти и сили за сигурност в Македония, Сърбия, Унгария, Австрия и Дания, от които се видя агресията и несъвместимостта с ценностите на европейските държави и традиции на икономическите имигранти, ясно показаха несъстоятелността и пропуските на споразуменията от Дъблин и Шенген. Ясно показаха провала на концепциите за контрол и управление над тоталната имиграция, заляла Европа под формата на ново преселение на народите от стотици хиляди хора.

ПФ не приема идеята, че всеки, който пожелае да се пресели в държава-членка на ЕС, има право на това. Не приемаме идеята, че всеки пожелал социални помощи, безплатно жилище и безплатно здравеопазване, има правото да ги получи за сметка на данъкоплатците, граждани на държави-членки на ЕС. Още повече при социалните трудности и несгоди на населението на Република България, което трудно преживява с най-ниските пенсии и заплати в Европа.

За всеки един обикновен и трезвомислещ европеец е ясно видима заплахата от нашествието на стотици хиляди млади мъже, араби-мюсюлмани, на европейския континент. Заплахата е икономическа, демографска и най-вече ценностна. Защото имигрантите носят други традиции, друга култура, други ценности, несъвместими с тези на народите в държавите-членки на ЕС. Още повече - досегашната практика в страните от западна Европа показва, че тези хора не желаят да се интегрират в местните общества, предложили им своето гостоприемство, а точно обратното - обособяват се в свои общности и налагат на Европа своите религиозни и обществени порядки. Примерът с няколкото хиляди европейски граждани от арабски и африкански произход, които в момента се бият на страната на Ислямска държава, е показателен в това отношение. Да не забравяме кои бяха и хората, извършили атентатите в лондонското метро, гарата в Мадрид и редакцията на френското списание в Париж.

В предложението на ЕК липса основната причина за нашествието, а именно разпадът, войните и насилието в тази част на света. Няма предложение, което да реши основната причина за имиграцията, а именно спиране на военните конфликти в Сирия и Либия. Без това предложение квотното разпределение може и ще продължи до изчерпването на населението на Африка и Близкия Изток.

Предложението на председателя на ЕК не засяга, нито коментира, решението на богатите арабски, ислямски държави в региона, като Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, да не приемат нито един имигрант или бежанец от региона, въпреки че са мюсюлмански и сунитски държави, повечето от които граничат със засегнатите от бойните действия бивши държави, източник и на бежанци, и на икономически имигранти.

Предложението на председателя на ЕК не засяга и най-зловещата терористичната организация на нашето време, Ислямска държава, която е основната причина за масовото преселение на населението на Северна Африка и Близкия Изток, нито разкрива общо известните фактори, служби за сигурност и правителства, които я подкрепят.

На всеки един българин е кристално ясно защо България не може да си позволи да приема и един имигрант повече.

ПФ настоява българското правителство еднозначно и ясно да отхвърли предложеното задължително квотно разпределение и да настоява за трайно решение, което да възпрепятства и да премахне причините за имиграцията, а именно общоевропейско решение за подкрепа на светските и неислямистки сили в Северна Африка и Близкия Изток.