Декларация на НФСБ
16.10.2015г.

Националният фронт за спасение на България се обръща с официално предложение към Вицепремиера и Министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и към Президента Росен Плевнелиев да бъдат удостоени с орден „За гражданска заслуга“ – първа степен тримата гранични полицаи, участвали в задържането на група от 54 нарушители на границата на Република България в нощта на 15-и срещу 16-и октомври т.г. край град Средец.

Незаконното преминаване на границата е престъпление по действащия Наказателен кодекс и българските полицаи са изпълнявали своя дълг и своите законови правомощия да задържат престъпниците, които са оказали съпротива и един от тях е бил прострелян. НФСБ няма да допусне да се повтори случаят с граничния полицай Михаил Цонков, който след подобен случай бе подложен на медийно обругаване и дългогодишна съдебна разправа, преди да бъде оправдан, защото достойно бе изпълнил дълга си като полицай и като българин.

НФСБ декларира пълната си подкрепа към защитниците на българските граници, българските закони и свещената територия на България и остро се противопоставя на всякакви политически и медийни предатели, които се опитват да им внушат чувство за вина. В момента всички гранични полицаи, всички служители на реда и закона очакват реакцията на българските власти, на политиците, на медиите, на цялото общество. От тази реакция зависи дали те ще продължат да изпълняват дълга си!

Да живее България!