От ПФ настояват мигрантските центрове да се изнесат край границата
16.09.2016г.

„Няма да допуснем България да бъде превърната в имигрантски център, където да бъдат връщани нелегални мигранти от цяла Европа“ - заяви в петък от парламентарната трибуна зам.-председателят на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

От прочетената от него декларация стана ясно, че патриотите настояват всички мигрантски центрове и лагери, разположени на територията на населени места в България, да бъдат закрити и изнесени непосредствено до границата, а икономическите мигранти да бъдат екстрадирани.

От коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ призовават също и за спешно завършване на оставащите километри от граничното съоръжение по границата с Турция, както и за допълнително ангажиране на сериозни сили от българската армия, спешно да бъдат приети законите, предложени от ПФ, като този за криминализирането на проповядване на радикален ислям и т.нар. закон срещу бурките.

ПФ иска също Министерският съвет да постави незабавно пред ЕК и Съвета на ЕС въпроса за нова европейска политика за възпиране на имигрантите, което според патриотите означава да има незабавна промяна в дъблинския регламент. Според текстове в него нелегалните мигранти, установени на територията на ЕС, подлежат на връщане в държавата на първа регистрация.