Патриотичният фронт ще има свой представител в ЦИК
21.09.2016г.

От президентската пресслужба съобщиха в сряда, че за членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) ще бъдат назначени Бойчо Арнаудов от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ и Катя Иванова от „България без цензура“.

Както поясняват от кабинета на държавния глава, съгласно параграф 143 от Преходните и заключителни разпоредби към ЗИД на Изборния кодекс, за периода на мандат на Централната избирателна комисия 2014-2019 г., когато след проведени последващи избори за народни представители или за членове на Европейския парламент от Република България има избрани нови парламентарно представени партии и коалиции или нови партии или коалиции, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени, съставът на Централната избирателна комисия се допълва с по един член, предложен от тези партии или коалиции до президента на Републиката.

Новите членове на Централната избирателна комисия се назначават от държавния глава за срок до приключване на мандата на действащите членове. През следващата седмица се очаква Росен Плевнелиев да издаде указ за двете нови назначения.