Обединените патриоти представиха официално кандидат-президентската си двойка
Лидерът на НФСБ Валери Симеонов стана председател на Предизборния щаб на коалицията
29.09.2016г.

Обединените патриоти представиха официално кандидат-президентската си двойка

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов стана председател на Предизборния щаб на коалицията

Лидерът на „Национален фронт за спасение на България” Валери Симеонов стана председател на „Обединени патриоти”. Лозунгът на предизборната кампанията на коалицията между НФСБ, „Атака” и ВМРО ще е „България над всичко”.

Това може да стане лозунг на обединението и по-нататък, обяви Симеонов на официалното представяне на кандидатите за президент и вицепрезидент Красимир Каракачанов и Явор Нотев в хотел „Радисън” в столицата.

Представянето започна с българския химн, който изправи залата на крака. Темата за справедливостта открои кандидатът за президент Красимир Каракачанов.

В платформата на кандидатите за президент и за вицепрезидент Каракачанов и Явор Нотев темата е под заглавие ”Българската справедливост”. Това е важно, защото 25 години всички, които управляваха България, налагаха един строго индивидуален режим - всеки да се спасява сам, кой колкото може да награби повече, но бедните, слабите, нашите родители, пенсионерите, бяха оставени на произвола на съдбата, заяви Каракачанов в присъствието и на лидерите Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Не може да имаш държава, която не е благодарна и признателна на поколението, което е градило държавата, без значение в какъв строй е било това, заяви Каракачанов, като определи справедливостта като основен приоритет.

Той засегна въпроса за ”имигрантското нашествие”, като заяви, че не можем да позволяваме България да бъде жертва на безотговорната европейска политика на някои големи държави. Каракачанов отново се обяви за необходимостта от окончателно завършване на оградното съоръжение по българско-турската граница, както и за едностранно замразяване на Дъблинското споразумение и предоговаряне.

Ясно подчертавам, за да няма спекулации, България е член на НАТО и ЕС, имаме своите задължения и ангажименти, но това не ни прави зависими и не трябва да ни прави неспособни да защитаваме националните си интереси, заяви Каракачанов. Според него България трябва да води балансирана външна политика, а не ”да изпълнява геополитическите начертания на една или друга велика сила”. Страната ни трябва да развива равномерно отношения и на Изток, и на Запад, и в други региони на света, имайки за цел единствено политическите и икономическите си интереси.

Против членството на Турция в ЕС сме, категоричен беше Каракачанов.

Той засегна и темите за престъпността и сигурността на хората, за корупцията, като открои проблемите на битовата престъпност. Толериране по отношение на раждаемостта, социалните помощи, социалната политика, по отношение на работещи, учещи или завършили семейства, каза Каракачанов, който говори също по демографските проблеми и по други теми - като състоянието на армията, отново обявявайки се за смесен модел на професионална и наборна служба.

Кандидатите поемат и ангажимент по всички важни теми да работи КСНС, както и за референдуми по важни за обществото, но не популистки въпроси.

Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев посочи, че ролята на вицепрезидента е важна в структурата на длъжности в ръководството на държавата и че тя може и трябва да бъде използвана за решаването на важни задачи.

Вицепрезидентския пост трябва да бъде изпълнен със съдържание във формата, който конституцията предвижда, посочи Нотев, давайки примери с въпросите за българското гражданство, за опрощаване на несъбираеми държавни вземания, помилването.

Всички сме участници в едно едно изключително важно събитие в политическия живот, за първи път в такъв мащаб гордо представяме пред вас обединените патриотични сили на България, каза Валери Симеонов на днешното представяне. Обединение в такъв мащаб е уникално, засега първо и единствено, каза Симеонов, като добави, че са тук, за да заявят, че за всички тях на първо място и над всичко са интересите на България.

Източник: БТА