Обединените патриоти регистрираха кандидатпрезидентската си двойка в ЦИК
30.09.2016г.

Като гледам отношението на голяма част на българската войска, и най-вече запасното войнство към нашата кандидатпрезидентска двойка мисля, че кандидатът в ляво не ни е конкуренция. Това каза издигнатият от ”Обединени патриоти - НСФБ, ”Атака” и ВМРО” претендент за президентския пост Красимир Каракачанов, при внасянето на документи за регистрация на кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов - Явор Нотев в Централната избирателна комисия (ЦИК).

Заедно с Каракачанов и Нотев в сградата на ЦИК влязоха още лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на „Атака“ Волен Сидеров.

Голяма част от българското войнство подкрепя нашите идеи, не само за връщане на наборната военна служба. Ние неотклонно сме отстоявали националните интереси. Както знаете, офицерството в голямата си част е патриотично и след това се дели на ляво или дясно, каза още кандидат-президентът на Обединените патриоти и добави: „Република Македония има само един вариант за влизане в Европейския съюз и той минава през София.“

”Настроенията в обществото показват, че шансовете за балотаж на нашата кандидат-президентска двойка са огромни. Ние имаме ясни тези, ясни послания, ясни позиции, така че който и да е кандидатът на ГЕРБ, това не ни притеснява”, заяви Каракачанов. 

На въпрос на какво би наложил вето, ако бъде избран за президент, Каракачанов отговори: ”Много неща има, на които трябва да се налага вето. Примерно на влизането на Турция в Европейския съюз. Винаги сме го заявявали ясно и категорично - Турция няма място в ЕС. Вето трябва да се наложи и на всякакви други конюнктурни и лобистки закони, които парламентът прокарва”.