НФСБ подкрепи Харманли: ”Бежанците” вън от града!
02.10.2016г.

Бежанците вън! Това са млади мъже, нелегални имигранти от Афганистан, Африка и Близкия Изток, а не майки с деца, бягащи от войната в Сирия. Това скандираха жителите на Харманли по време на втория си протест за закриване на центъра за настаняване на бежанци в града.

Той се проведе на 2 октомври под надслов „България над всичко, бежанците вън“, а участие в него взеха над 500 души, сред които бяха и представители на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, които подкрепят исканията на гражданите.

Сред протестиращите бяха заместник-председателят на Народното събрание Красимир Каракачанов, евродепутатът Ангел Джамбазки, депутатите от „Национален фронт за спасение на България” Славчо Атанасов и Борис Ячев, регионалният координатор на НФСБ за област Пловдив Андон Андонов и др.

По време на протест от името на Обединените патриоти бе прочетена декларация, която ще бъде внесена в Народното събрание. Освен това в Харманли започва и подписка срещу центъра за бежанци в града.

Жителите на града настояват за следното:

1. Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли към ДАБ да се преструктурира изцяло в затворен тип.

2. Незабавно прекратяване на обществената поръчка за разширяване на РПЦ – Харманли и изграждане на нови центрове за бежанци в страна.

3. Незабавно прекратяване на договора с фирмата за охрана на РПЦ – Харманли и поемане на охраната на РПЦ – Харманли от органите на МВР.

4. Да се направи полицейска проверка за нелегално пребиваващи на външни адреси мигранти на територията на град Харманли.

5. Да се предприемат незабавни действия за искане от Европейския съюз за сключване на споразумение за реадмисия с Афганистан.

6. Незабавна промяна в Закона за убежище и бежанците, който да предвижда ограничаване на движението на бежанците само в определена зона.

7. Да се укрепи външната граница с помощ от ЕС.