Борис Ячев: Харманли не желае да бъде част от задния двор на Европа
02.10.2016г.

Тогава, когато държавата не си е на мястото, е съвсем естествено хората да вземат инициативата в свои ръце. Гражданите на Харманли не желаят да бъдат част от задния двор на Европа и днес много ясно и категорично заявиха това, заяви депутатът от НФСБ Борис Ячев по време на поредния митинг срещу лагера за временно настаняване на бежанци.

Протестът се проведе на 2 октомври в Харманли и бе подкрепен от ПП „Национален фронт за спасение на България”.

Присъединяваме се към негодуванието на жителите на града, тъй като много добре разбираме на какво са подложени. Хора със съмнителен произход и с престъпни могат да лагеруват тук безпрепятствено, да създават проблеми за живота, здравето и сигурността на българските граждани, добави Борис Ячев.

Ячев напомни, че оградата по границата ни с Турция е единственото сериозно препятствие пред наплива на мигрантите. Точно поради тази причина той и колегите му от НФСБ в парламента многократно поставят пред правителството условието тази ограда да бъде завършена час по-скоро.

Важно е също така и България да има свои ясни правила за това как приема мигранти, как ги настанява, по какъв ред връща онези, които са незаконно преминали през границата с Турция или други съседни държави. Страната ни нито има икономическа възможност, нито българското общество е толерантно настроено да приема тези маси от хора без образование, изповядващи различни от нашата култура идеологии и, които много трудно се интегрират и много трудно се социализират в българското общество, допълни Борис Ячев.