”Обединени патриоти - НФСБ, ”Атака” и ВМРО” откриха предизборната си кампания
08.10.2016г.

С изпълнения на ансамбъл „Гоце Делчев“ на знакови родолюбиви песни от Тракия, Мизия и Македония в зала „Универсиада“ на 8 октомври бе открита предизборната кампания на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“.

Препълнената зала посрещна на крака и със скандирания „България!“ лидерите на трите партии и ръководителите на формациите, подкрепящи кандидатпрезидентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев – ПП „Народен съюз“, СПС „Защита“, НД „БГ Патриот“, ПП СЕК и НСКЗВ „За честта на пагона“.

Лидерът на „Национален фронт за спасение на България“ и председател на предизборния щаб на патриотите Валери Симеонов изтъкна, че за двете години, през които трите партии са заедно в парламента, техните представители са се убедили, че споделят едни и същи цели, принципи и идеи.

Той се спря подробно на някои от най-важните каузи, които те са подкрепили и са постигнали успехи – изграждането на защитното съоръжение по югоизточната ни граница, приемането на Закона за горите, признаването на арменския геноцид, битката срещу монопола на ЕРП-тата, промените в Изборния кодекс, следствие на които чувствително бе намален броят на избирателните секции в Турция, както и т.нар. Закон за бурките.

„Ние показахме един нов модел в българския политически живот – обединение в името на интересите и защитата на родината. За да постигнем този модел на обединението, ние загърбихме своя личен егоизъм, своя вождизъм и партийна мегаломания – в името на България!“ – подчерта още Валери Симеонов.

Той обърна внимание на факта, че още в дните преди започването на предизборната кампания представителите на трите партии провеждат успешно по места съвместната си работа. И затова лидерът на НФСБ изрази увереност, че този модел ще даде резултат на 6 ноември.

Значимостта на обединението и достойнствата на двамата кандидати, издигнати от патриотичната коалиция, бяха подчертани и в изказванията на другите официални лица.

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти“ Красимир Каракачанов представи пред присъстващите на събитието „Българската платформа“, която очертава основната политическа линия, която ще следва в работата си заедно с Явор Нотев, ако бъдат избрани на предстоящия вот.

Най-важните акценти в документа засягат съдбовните за оцеляването на България и нейните граждани аспекти от политическия и социалния живот у нас. Сред тях са визията за развитието на страната ни по пътя на социално ориентираното пазарно стопанство, спирането на имигрантското нашествие и недопускане родината ни да се превърне в огромен бежански лагер.

Каракачанов заяви, че ще отстоява българската независимост и външна политика. „Другите кандидати си играят на леви и десни, говорят за Русия и Америка и никой не казва и една дума за България“ – изтъкна той.

Специално внимание в изказването си Красимир Каракачанов отдели на националната сигурност и състоянието на българската армия. Не бе пропуснат и проблемът с демографската криза и циганизацията на страната ни. „След 25 години България е най-бедната в Европа, с най-ниска раждаемост и най-висока смъртност. И никой не вижда, че с всеки изминал ден България все повече се циганизира. Вижда се, но никой не прави нищо. Защото е по-изгодно да купиш гласовете на циганите, когато дойдат избори. На това ще сложим край!“ – категоричен бе той.

Със силни овации бяха посрещнати думите на кандидата на патриотите за държавен глава: „Тръгваме на битка, защото така не може да продължава. Ще управляваме справедливо, за да живеят хората у нас гордо, спокойно и достойно. Целта на нашето обединение е да спасим България!“ .