Каракачанов: България трябва да води политика на отблъскване на мигрантите зад границите ни
Правомощията на президента никак не са малки, обори в Казанлък общото схващане кандидатът на Обединените патриоти за държавен глава
11.10.2016г.

Кандидатите за президент и вицепрезидент на България от коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев се срещнаха в понеделник вечер с казанлъшките патриоти в залата на читалище „Искра“.

Успяхме да постигнем обединението със сърцата си, коментира кандидатът на Обединените патриоти относно новата коалиция, загърбила доскорошната конкуренция между отделните партии. По думите му България е в опасност и това изисква обединение на всички нейни патриоти, защото „България е над всичко!“ - каквото е и мотото на президентската двойка.

Проблемите с бежанската вълна, отстояването на националните интереси на България във външната политика, ЕС и НАТО, баланс с акцент на българския интерес както с Европа и САЩ, така и с Русия и Китай са водещите принципи на кандидатите на патриотите.

България трябва да води политика на отблъскване на мигрантите зад границата ѝ, а не на каквото и да е настаняване или разселване, е категоричен по най-актуалната тема Каракачанов.

Той успокои гражданите в залата, че бежански лагер в Казанлък не се планира да бъде изграден, но политиката, която ще следва двойката Каракачанов-Нотев е такива изобщо да не се изграждат. Те ще настояват и за отмяна на Дъблинското споразумение, (връщащо бежанците обратно от Запада към първата страна на регистрацията им).

Шестмесечна военна подготовка за образованите български младежи и 12-месечна трудово-образователна повинност за необразованите младежи от гетата са друга от твърдите позиции на патриотите. Ние трябва да възстановим боеспособността на Българската армия, заяви в казанлъшкото читалище Каракачанов.

Моделът на демографската политика трябва да бъде обърнат, „да престанем да финансираме циганската раждаемост“, бяха силните думи по темата, заслужили аплодисменти в залата.

Правомощията на президента не са малки, обори общото схващане Красимир Каракачанов. Той обяви, че с Явор Нотев ще свикват ежемесечно Консултативния съвет за национална сигурност, на който ще поставят пред правителството – което и да е то – важните за народа въпроси, включително социални, здравеопазване и тежкия демографски въпрос. И вметна, че досега президентът Плевнелиев е свиквал КНС много малко пъти, а последният - по маловажната за народа тема за киберсигурността и хибридните войни.

Ако правителството не се вслуша във важните за народа предложеният на ежемесечния Консултативния съвет и си „направи пас“, както се изрази Красимир Каракачанов, той като президент ще повдига вниманието и обществено мнение, ще повежда народа на протести срещу правителството и ще свиква референдуми по всеки такъв въпрос, за да се вземе важното за българите решение.

Ето защо по думите му, въпросът не е в правомощията на президента, а в това кой е президентът.