Красимир Каракачанов: ДОСТ трябва да бъде забранена
13.10.2016г.

”Какво още трябва да направи Местан, за да стане ясно, че открито обслужва интересите на чужда държава” - попита кандидатът за президент, издигнат от коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, Красимир Каракачанов в страницата си в социалната мрежа.

Така той коментира разпространената от партията на Местан информация за официална среща с Ердоган. Припомняме, че делегация на ДОСТ, начело с председателя Лютви Местан, бе приета от турския президент.

”Време е за пълно разследване и забрана на тази партия”, категоричен е Красимир Каракачанов.

От партийната страница на ДОСТ става ясно, че са присъствали народни представители от управляващата партия в Турция, както и говорител на Ердоган, но не става ясно какво са обсъждали, какви ангажименти са поели уж българските политици към турския президент.

Очевидно е едно – партията на Местан се чувства у дома си в турската столица, която все повече се превръща в център на една тоталитарна ислямистка държава. Това ли е моделът, който ще предложат на българите ДОСТ, последователите на ердогановата идеология, продължава коментарът на кандидата за президент.

Каракачанов обръща внимание, че част от отговорностите на българския президент са свързани с националната сигурност и при подобна информация той следва да поиска службите да разследват обвързаности на български политически формации с чужди държави.

”Сигурен съм, че сегашният президент ще пропусне това си задължение, затова е нужна промяна. Нужен е президент патриот, за когото България е над всичко” - обобщава кандидатът за държавен глава, издигнат от обединените патриотични сили.