Избирателните секции в чужбина торпилират крехката стабилност на управлението
17.10.2016г.

„Поставянето отново на въпроса за избирателните секции в чужбина означава да се торпилира крехката стабилност на управлението“. Това каза в понеделник съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в интервю за предаването „12+3“ по Българското национално радио.

Той изтъкна, че патриотите са в Народното събрание, не за да се харесат на някой в чужбина или на ГЕРБ, а за да изпълнят предизборната си програма. Лидерът на НФСБ заяви също, че вече са направили достатъчно отстъпки и няма да гласуват промените в Изборния кодекс, като ще преустановят подкрепата си за това управление, в случай че „продължават да упорстват с такива нелепи предложения за промяна в „дванадесет без пет“ на основния закон за изборите“.

„Оттегляме подкрепата си към правителството, ако отпадне ограничението за разкриване на секции в Турция“ – обяви ден по-рано и кандидатът за президент на коалицията „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО” Красимир Каракачанов.

Той отново поясни, че патриотите са предложили да няма ограничения за българите в страните-членки на ЕС, но да се контролира изборния процес в Турция. „Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган и ние напускаме. Ние не можем да подкрепяме правителство, което позволява това“ – категоричен бе Каракачанов.