Каракачанов, Нотев и Цветкова се срещнаха със симпатизанти в „Младост“
18.10.2016г.

”Не искам който и да е квартал на София да бъде бетонно гето”. Това каза кандидат-президентът Красимир Каракачанов на откриването на кампанията на кандидата за кмет на район „Младост“ на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Мария Цветкова.

”Познавам Мария поне от 10 години като пламенен журналист, смел човек, който се бори, не крие истината. София 25 години се управлява мърляшки. Последните години ни запознават само с репортажчета от откриването на метростанции, булевардчета и рязане на лентички. Искаме да се запознаем с това колко пари са отишли на вятъра или в джоба на някого. Защо 25 години тези проблеми, за които се говори – липсата на детски градини и площадки, липсата на паркинги, липсата на сигурност - не се разрешиха. Къде отидоха парите за това”, попита от трибуната лидерът на ВМРО.

”Не приемам хвалбите им, че са много добри управници на София. София е мръсна, независимо, че я чистим непрекъснато. Вижте бюджета за почистването ѝ и си представете колко от тези пари не са отишли по предназначение. Само вземете за пример район „Младост“. Колко пъти имаше скандали за незаконното застрояване на тревни площи – многократно. ГЕРБ два пъти се провалиха в „Младост“. Не вярвам, че когато два пъти статуквото, което управлява столицата, се провали на едно и също място, трети път ще има резултат”, заяви още Каракачанов.

Той подчерта, че в лицето на кандидата за кмет на „Младост“ от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Мария Цветкова жителите на района ще имат една енергична жена, която има опита, но и сърцето и отношението към проблемите на хората.

Мария Цветкова на свой ред допълни, че като районен кмет ще обърне сериозно внимание на незаконното строителство, презастрояването и лошото сметопочистване.

”Проблемите в района са много, но аз искам да се знае, че ще направя всичко възможно учебните занятия в районните училища да започват с химна на Република България и с издигането на българското знаме. Трябва да учим децата и на морал и ценности”, заяви Цветкова.

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов продължи изказването си с акцент върху президентската надпревара.

”Президентската кампания е по средата си. Уплашихме всички, както е видно. Страх ги е, че като отидем на балотаж, печелим изборите. Мисля, че ще отида на балотаж, защото знам, че българският народ иска президент-патриот, а не марионетка, която премиерът бие зад врата. Аз нямам амбиция да ставам военен министър. Патриотизмът е кауза и не се продава за постове. След като спечелим президентските избори, България ще има правителство, в което патриотите ще бъдат основен фактор”, подчерта Каракачанов.

За пореден път той обърна внимание, че проблемът с българските общности зад граница се „покрива“ от управляващите. ”Проблемът с българите в Украйна е голям. Те нямат достъп до българско радио и телевизия, но държавата си затваря очите заради американското влияние там. В Западните покрайнини също има наши сънародници, но държавата мълчи, защото сръбското правителство било прозападно. За Македония нищо не се говори, защото там няма секции”, каза Каракачанов.

И отново подчерта, че Патриотичният фронт никога не е искал да се закриват секции и да се ограничава правото на глас на българите зад граница. Единствената цел е да бъдат спрени манипулациите с гласовете от Турция, поясни той.

Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев заяви, че освен купуването и продаването на гласове, и плагиатството е престъплението.

”Не може да се повтарят идеите на Каракачанов на следващия ден. Не може всеки да се изкарва патриот, когато това му е удобно, насочи вниманието Нотев към псевдопатриотичното говорене, което стана модерно за политиците в последните дни.

Президентът в своята дейност се подпомага от вицепрезидент. Моето обещание е, че ще бъда част от екипа на президентството. И ще изпълня със смисъл тази институция. Красимир Каракачанов ще има неотклонна и твърда подкрепа в мое лице. Заедно можем да бъдем полезни и да решим натрупаните в социалната сфера проблеми, защото справянето с бедността е въпрос на национална сигурност. Ще се борим срещу външните опасности и вредното чуждо влияние”, категоричен бе Явор Нотев.