Димитър Байрактаров: Има ли ползи за България от споразумението с Канада?
Само срещу една милостиня – да получим безвизово право на пътуване до там, не считам, че това е достатъчно, каза депутатът от ПФ
19.10.2016г.

Възниква въпросът, ако българското Народно събрание реши да ратифицира споразумението с Канада, срещу какво в крайна сметка трябва да го направим? Само срещу една милостиня – да получим безвизово право на пътуване до там? Не считам, че това е достатъчно, каза от парламентарната трибуна днес народният представител от парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Димитър Байрактаров.

Изказването му бе по време на дебатите по проекта за решение във връзка със Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада и ЕС.

Това са разсъждения без да разполагаме с пълна и цялостна картина каквато искаме да получим от правителството и е редно да получим, допълни Байрактаров.

Възлагаме на правителството да изготви един доклад, който да съдържа важна за всички нас информация. Чисто икономически и политически е какво България ще спечели от ратификацията на това споразумение с Канада и какво няма да спечели, заяви народният представител.

„По тази тема не бива да има разнопосочно политическо говорене, тъй като тя е въпрос, който касае национални приоритети. Тук всички политически сили би следвало да имат обща политическа позиция, която да защити интереса на България, на българския бизнес и народ“, коментира Димитър Байрактаров.

Според него няма нужда да се правят политически разправии по въпрос, който е изключително важен за страната ни. И напомни, че други имат възможността до 31 октомври да решават вместо нас – това е Европейската комисия, която може да задейства предварително това всеобхватно търговско споразумение, без то да бъде ратифицирано от съответните национални парламенти. А това крие големи опасности, каза още депутатът от ПФ.

Десант