Кметът на Елин Пелин подкрепи Красимир Каракачанов и Явор Нотев
19.10.2016г.

„Времето, в което живеем е преломно и за това се изправям и ви призовавам - ако искате нашата мила България да остане единна, трябва да подкрепим кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев. Напред, успех, с вас сме!“.

С тези думи кметът на община Елин Пелин доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, избран с подкрепата на местна коалиция между партия „Нова България“ и ВМРО, откри срещата на Каракачанов и Нотев с граждани на Елин Пелин.

Площадът на града се оказа тесен да събере желаещите да се присъединят към инициативата на патриотите „Развей българското знаме“, а залата на читалище „Елин Пелин“ не успя да събере всички, желаещи да чуят посланията на Каракачанов и Нотев и лично да им зададат своите въпроси.

На срещата присъстваха и евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, както и народните представители Димитър Байрактаров и Светлин Танчев.

„Днес тук не съм в качеството си на кмет. Днес тук съм в качеството си на човек, който се изправя с моите приятели, братя и бойни другари от ВМРО и Обединени патриоти. Ние заедно се преборихме с едно статукво, което осем години ни потиска и по всякакъв начин блокира нашата община. Днес се изправям пред вас и ви приканвам да подкрепите тези достойни българи Красимир Каракачанов и Явор Нотев“, каза доц. Симеонов в обръщението към хората от общината. Той стана кмет на Елин Пелин през 2015 г., след като победи на балотаж кандидата на ГЕРБ – управлявала общината в продължение на 8 години.

„Ние ли сме лошите, че назоваваме проблемите, че критикуваме неправдите и отстояваме националните интереси? Обвиняват ни, че сме системни играчи, а 25 години слушаме от левите и десните псевдолозунги и фалшиви обещания. Ние не сме били и не искаме да бъдем част от тази маса политици, които крадат, лъжат и майка си продават“, изтъкна в своята реч Красимир Каракачанов.

Той допълни, че ставаме свидетели отново на скандали в парламента дали проектът за АЕЦ „Белене“ е добър или лош - едните казват, че е добър, защото бил руски, другите, че е лош, защото бил руски. Според него най-важно е да се види къде е българският интерес. Парламентът не може да е зверилник и поле за отстояване на лични интереси, категоричен бе той.

Каракачанов призова жителите на община Елин Пелин да не се подават на натиск.

„Знам добре какво става в общината, след като изгубиха изборите. На ниво администрация мачкат, натискат кмета, спират решения на Общинския съвет, правят всевъзможни въртели с идеята да провалят мандата му. Те обаче изобщо не се интересуват как живеят хората. Не ги интересува, че провалят местната икономика и удрят хората, а не кмета, когато спират проектите или парите. Ето на такива безскрупулни хора, които гледат на властта като на личен интерес трябва да кажем „Стига толкова!“, допълни кандидатът за президент.

Явор Нотев, кандидат за вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, го подкрепи с думите, че не патриотите унищожават основни отрасли в икономиката, не те са съсипали образованието, културата, спорта, не те са изпразнили морала от смисъл.

„Ние никога не сме сменяли убежденията си. Ние сме тези, които се обединихме заради любовта си към България. Ние обичаме България и вярваме, че патриотизмът и обединението са единственият път към спасението“, категоричен бе Явор Нотев.

Той декларира, че ще дава българско гражданство на всеки етнически българин без разтакаване, без унижения и без корупционни практики, както и няма да помилва нито един доказан престъпник от бандите, които вилнеят в селата и издевателстват над хората. Такива хора няма да получат милост през нашия мандат. Още нещо – ще станем катализатор на законодателни промени. Когато един човек брани имота, живота си, семейството си, той трябва да има право да използва оръжие, допълни Нотев, който е практикуващ адвокат.

„Както отвоювахте тази община от статуквото, така нека отвоюваме България отново за българите“, бе кратък, но категоричен Светлин Танчев от „Народен съюз“.

Димитър Байрактаров посочи, че не е там да убеждава хората да гласуват за кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев, а за да ги накара да убедите всеки свой познат, близък и роднина, че 6 ноември е съдбовен ден за България. На 6 ноември трябва да изберем български президент и вицепрезидент, които ще защитават достойно позициите на България и на българския народ, завърши изказването си той.