Страната е в такава ситуация, че изисква обединение, а не омраза и противопоставяне
27.10.2016г.

Страната е в такава ситуация, че изисква обединение, а не типичното за последните 26 години разделение, омраза и противопоставяне. Това каза на предизборна среща във Видин Красимир Каракачанов, кандидат за президент на „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО”.

Той посочи, че измисленият модел на леви и десни партии е разсипал България. „Тяхната цел бе да се докопат до властта, но не за да съградят, да направят нещо, а за собствено облагодетелстване, за облагодетелстване на определени икономически кръгове“, посочи Красимир Каракачанов.

Според него за 25 години и леви, и десни със своята политика са обезлюдили цели региони в страната. Красимир Каракачанов допълни пред събралите се видинчани в залата на Драматичния театър, че диспропорциите в икономическото развитие на Северна и Южна България са големи – 1:8, което не е нормално за една европейска страна. 

„Българската нация трябва да се обедини, да имаме общи цели и кауза. Не можем да позволим на политиката на Турция да разединява българите мосюлмани от българите-християни. Не можем да позволяваме на нашите съграждани от цигански произход да смятат, че могат да правят всичко безнаказано и никой да не им търси сметка. Не може да продължава тази социална политика, която унищожава нормалните хора и стимулира безконтролната раждаемост в гетата“, заяви Красимир Каракачанов.

Той допълни, че след обединението на ВМРО, НФСБ, Атака и „Народен съюз“ в парламента, сега те разполагат с 33-ма народни представители, които са повече от групата на ДПС и почти настигат по брой групата на БСП. „Задачата е - спечелваме президентските избори, след което се насрочват предсрочни избори и ”Обединените патриоти” печелим и мандат“, каза Каракачанов. Той посочи, че те настояват минималната пенсия в страната да стане 300 лв., колкото е линията на бедност в България. Според Каракачанов за това няма да са необходими много средства, а около 3 мрд. лв. 

Красимир Каракачанов заяви, че обединените патриоти настояват за връщане на наборната военна служба – 6 месеца за всички, които са завършили средно образование, и 12 месеца за тези, които са неграмотни. По отношение на външната политика Красимир Каракачанов заяви, че България е член на ЕС и НАТО и трябва да остане в тези два съюза.

„Другата реалност обаче е, че на 1000 км от нас бушува война в Близкия Изток, за която ние няма вина. Тази война е предизвикана от Съединените щати, Италия, Англия, Франция, но след като събориха местните правителства на власт дойдоха ислямизирани фанатици, които режат глави и налагат ислямистки модел не само в държавите от Близкия Изток, но и в Европа, а това вече е проблем, каза Каракачанов.

Той посочи, че България граничи с Турция, която все повече се ислямизира и заявява открито своите претенции.

„Само за последните две седмици турският президент Ердоган два пъти заявява, че Солун, Кипър, Кърджали и Варна са част от турскоезичното землище. Това означава, че Турция не си е взела поуките от случая с руския самолет и продължава по своя път“, каза Каракачанов.

Според него България трябва да поддържа добри отношения не само със своите приятели на Запад, но и с други световни сили, каквито са Русия и Китай.

„На нас ни трябват приятели, не само на Запад, но и на Изток“, каза Каракачанов. 

По въпроса с мигрантите Каркачанов заяви, че трябва да престанем да приемаме бежанци, а ако има майки с деца, да им се даде 1 година статут на бежанци, след което, ако в тяхната страна войната е прекратена, да бъдат връщани отново там. Той обяви като крайно погрешна тезата за заселване на слабо развитите региони с бежанци.

Според него едно такова трайно заселване на бежанци е престъпление срещу българското поколение. В края на изложението си Каракачанов се обяви против помилването за престъпници, които са убивали, изнасилвали и крали, ще има помилване веднага за тези, които с оръжие са се защитили при нахлуване в техния дом. 

Фокус