Красимир Каракачанов и КНСБ се обявиха срещу подписването на СЕТА
28.10.2016г.

Красимир Каракачанов и КНСБ се обявиха срещу подписването на СЕТА. Това стана на среща между синдиката и кандидатпрезидентската двойка на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Кандидатът за президент и ръководството на КНСБ се обединиха около становището, че „Всеобхватното икономическо и търговско споразумение“ ще има сериозни негативни последици за Европа и България в частност основно за малкия и среден бизнес. Въпросите, които повдига СЕТА за България, са повече от ползите, които страната може да извлече. Най-сериозните притеснения са насочени към недостатъчно ясно разписани изисквания за спазване на трудовите стандарти и права недостатъчни гаранции за защита на правата на потребителите големите различия в стандартите и регулаторите за някои сектори между страните от ЕС и двете страни - партньорки по споразуменията.

На срещата, която се състоя в централата на КНСБ, кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев чуха както конкретните проблеми пред различните сектори в България, така и въпросите на председателите на отделните браншови организации. Президентът на КНСБ Пламен Димитров беше категоричен, че президент с толкова ясен патриотичен профил до момента България не е имала и е важно да бъдат чути неговите позиции по отношение на защита правата на работещите, социалната нестабилност, бежанската криза и демографската катастрофа, които пряко засягат трудовия пазар на България.

Красимир Каракачанов подчерта, че президентът на Република България трябва да има законодателна инициатива, за да може ефективно да изпълнява функцията си на обединител на нацията и закрилник на интересите на всички българи. Като основен проблем в сферата на сигурността Каракачанов посочи бедността и социалната разруха, демографската катастрофа, обезлюдяването, както и „изтичането на мозъци“, както и проблемите с грамотността.

Той даде за пример скандалното предложение на Меглена Кунева да се дават 30 евро на деца от цигански произход за успех от 3.50. Това е стипендия за насърчаване на неграмотността, каза Каракачанов, с което се съгласиха всички присъстващи.

Той беше категоричен, че като президент ще бъде привърженик на еволюционния, а не на революционния принцип, но ще използва всички средства, за да накара институциите да работят в полза на хората. Ще свиква КСНС, ще инициира референдуми, ще посещава задължително Народното събрание. Ако всички средства, които законите, дипломацията и дебатите позволяват бъдат изчерпани, то тогава ако се наложи, сам ще излезе на площада и ще поведе хората.

Ще направя правителство в сянка. Ще извикам като мои съветници не политически фигури, а общественици – специалисти в своите сфери, каза още Каракачанов.

При проблем, който засяга цяла една сфера, ще говори пряко с хората и ще отстоява справедливото разрешаване на всеки казус. Моделът със „седенката“ от времето на министрите Пламен Орешарски и Даниел Вълчев е недопустим, даде пример той.

По отношение на гетоизацията и демографската катастрофа Каракачанов и Нотев изложиха идеята за въвеждането на двудетен модел, при който детски надбавки да се получават за първо и второ и дете, а от трето нагоре да се изисква и образователен ценз. За преодоляване на демографската криза и регионалния дисбаланс Каракачанов за пореден път каза, че могат да бъдат привлечени българите от Молдова и Украйна, както и то други държави с големи български общности, чрез държавни програми и стимули.

Темата с мигрантите също беше засегната и от двете страни. Синдикалистите изразиха несъгласието си с Постановлението на МС за заселване и издръжка от общините на мигранти и техните семейства, защото това е опасно и може да доведе до културна и религиозна асимилация. Кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев отново подчертаха, че искат замразяване, а при нужда и едностранно денонсиране на Дъблинското споразумение и използване на всички законови средства за защита на зелената граница на България.

Беше засегната и темата с правата на работниците при системно неизплащане на трудовото възнаграждение. Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев подчерта, че има механизми за използване и на наказателното право в частта за злоупотреба, натиск и принуда, за да бъдат защитени правата на хората.