Мария Цветкова представи визията си за ”Младост” в диспут по БНТ2
29.10.2016г.

”Първото, което ще направя като кмет на „Младост“ ще бъде пълна ревизия на досегашното управление на ГЕРБ, проверка на работата на главния архитект на района по разрешенията за строеж, разваляне на неизгодните договори за наем на общински имоти”. Това заяви в студиото на БНТ 2 Мария Цветкова, която е кандидат на Обединените патриотиза кмет на столичния район.

Тя посочи, че за разлика от останалите й опоненти, които само популистки декларират намеренията си против застрояването и за запазване на зелените площи, заедно с патриотите в общинския съвет са направили анализ и предлагат конкретни решения на проблема. Тя заяви, че са необходими 57 млн. лева за отчуждаване на терени за озеленяване в „Младост“, което ще гарантира зеленината в 117 декара на територията на района.

„Всички кандидати говорят, че се борят за зелените площи, но това не става без пари. Трябва да е подплатено с финансови средстава. В тази връзка нашият общински съветник Карлос Контрера отправи питане преди месец към заместник-кмета по финансите Дончо Барбалов за предвиждането на тези 57 млн. лв в бюджета на СО за запазване на зелените терени в „Младост“ и уви, отговор няма. Много места в междублоковите пространства се подготвят за застрояване, което е недопустимо. Ние ще се борим за връщането на човешкия облик и на националния дух в „Младост“, тъй като в момента районът се е превърнал в град на бетонното строителство и на автомобилите“, категорична бе Мария Цветкова.

Облагородяване на парковете, обособяване на градинки за разходки на кучета и домашни любимци, които да са отделени от местата за разходка на майките с децата, също са сред предложенията на патриотите, заяви Цветкова.

Като решение на проблемите с паркирането и задръстванията, кандидат-кметът на Обединените патриоти посочи изграждането на няколко етажни подземни паркинги и на паралелен булевард на „Александър Малинов“ , който да свързва Цариградско шосе с Околовръстен път.

Събаряне на незаконните цигански постройки, забрана на движението на каруци в „Младост“, които разнасят зарази и са предпоставка за ПТП, изгонване на сектата „Свидетелите на Йехова“ от района, патриотично възпитание на децата в училищата на територията на „Младост“, издигане на националното знаме и изпълнение на българския химн в началото на учебните занятия, са част от посочените приоритети на Цветкова за управление на втория по големина район в София.

Кандидатът за кмет на „Младост“ Мария Цветкова контрира в студиото на БНТ 2 кандидатката Десислава Иванчева да спре да лъже и заблуждава хората, че е издигната от гражданите и че е независима кандидатура, след като в „Младост“ добре знаят, че зад нейната кандидатура стои партията на Кадиев. Цветкова допълни, че това го пише и на билбордовете и на агитационните материали на Иванчева, издадени от партията му, което я прави партиен, а не независим кандидат.