Обединени патриоти: Минималната пенсия - 300 лв., равна с прага на бедността
30.10.2016г.

Срещата на кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев в Стара Загора беше посетена от стотици избиратели. Гражданите, които бяха изпълнили залата, не спираха да скандират „Победа“ и „България“. На събитието присъстваха и лидерите на НФСБ и ”Атака” Валери Симеонов и Волен Сидеров.

Кандидатът за президент Красимир Каракачанов за пореден път подчерта, че геноцидът над българските пенсионери трябва да спре. Недопустимо е тези хора, които са преживели тегобите на тоталитарния строй, борили са се и са работили за България повече от 40 години, днес да мизерстват, заяви Красимир Каракачанов.

”Над 900 хил. пенсионери живеят с пенсии от по 157 лв. при праг на бедността – 300 лв. Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, още сега, при гласуването на Бюджет 2017 г., ще изискваме минималната пенсия да се изравни с прага на бедността. Тези пари могат да дойдат от бюджетния излишък. Вместо с него да се строят магистрали или спортни зали, които никой не посещава, могат да се дадат на пенсионерите. Това са пари, които ще влязат в икономиката”, поясни той.

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ отново даде за пример поредната демагогия на управляващите, а именно узаконяване на издръжката на бежанците за сметка на българския народ. ”Правителството реши на тези хора да им се осигуряват безплатни къщи, детски градини, училища, общините, в които се настаняват, ще им плащат здравните осигуровки и са длъжни да им намерят работа. Това означава демографската криза да се задълбочи. Ние от „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ сме категорично против да се дават пари от джоба на българския данъкоплатец за издръжката на пришълци, които даже нямат правото да са на наша територия”, допълни Каракачанов.

”На кой български гражданин се подсигуряват дом, детска градина, работа, запита за пореден път Каракачанов и подчерта, че границата трябва да се пази с всички законови средства, ако трябва и със сила.

Заедно виждаме проблемите, заедно ще търсим решенията, заедно ще ги намерим. Тогава, когато застана редом до президента, аз ще изпълнявам всичко онова, което днес ние обещаваме и Ви представяме като наше виждане за разрешаване на проблемите”, каза кандидатът за вицепрезидент „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ Явор Нотев.

”Като вицепрезидент аз категорично ще давам амнистия на хората, които при неизбежна отбрана в защита на живота и здравето си и този на своите близки са използвали сила”, заяви Нотев, но подчерта, че няма да помилва престъпници, които са грабили или насилвали невинни хора.

По отношение на обезлюдяването и демографската катастрофа той каза, че ще дава българско гражданство на всеки етнически българин, който го поиска и ще работи за това да бъдат привлечени българите от Молдова и Украйна, както и то други държави с големи български общности, чрез държавни програми и стимули.

Валери Симеонов използва пълната зала, за да направи отчет на съвместната работа на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ в парламента. ”Заедно се преборихме и оградата по границата вече е факт, заедно успяхме и законът за бурките също е приет. Не допуснахме секциите в Турция да се увеличат и отново турските интереси да се намесват в българската вътрешна политика, беше категоричен Симеонов. Заедно ще се преборим и в бюджета за 2017 г. да бъде заложено изравняване на минималната пенсия с прага на бедността”, обясни Симеонов.

Лидерът на ”Атака” Волен Сидеров отново изтъкна акта на обединението на патриотичните сили. ”Ние преодоляхме своите различия в името на България. Между нас е имало съревнование, имало е конфликти, но ние осъзнахме едно – България е под заплаха и ние сме длъжни да спрем колонизирането и да спрем този 26-годишен геноцид над българите”. Сидеров отново призова присъстващите на 6 ноември да гласуват с номер 19 за Красимир Каракачанов и Явор Нотев.