Каракачанов с идеи за преодоляване на демографската криза
31.10.2016г.

”Като президент ще се боря за всеки един от вас”, каза Красимир Каракачанов пред симпатизанти в Пловдив

”Ще използвам всички лостове и механизми, когато бъда избран за президент, за да спра демографската катастрофа в България. Това може да стане с програми за насърчаване на грамотната раждаемост, чрез данъчни облекчения и програми и стимули за връщане на българите зад граница в родината ни. Ние сме категорични, че място в България има за всеки, който спазва върховенството на българския закон”.

С тези думи кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ Красимир Каракачанов се обърна към жителите на Пловдив.

Пред стотиците желаещи да се срещнат с кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев бяха категорични, че е време да се сложи край на разделението и да се върне социалната справедливост в страната. На срещата присъстваха и лидерите на НФСБ и АТАКА Валери Симеонов и Волен Сидеров, съпредседателят на „Народен съюз“ Румен Йончев, заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки, както и народни представители от 43-ото Народно събрание. Водещ на срещата беше бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

”Толкова тежка демографска катастрофа България не е преживявала. Всяка година от картата на страната изчезват градове и села. Регионалният дисбаланс е огромен. Ние сме най-бързо изчезващата нация, с най-ниска раждаемост и най-висока смъртност в Европа. На първо място сме по инфаркти и инсулти. Младите хора емигрират, защото не виждат перспектива тук. България е на последно място по доходи не в ЕС, а в Европа. Преди нас са дори страни като Сърбия и Албания. На това трябва да се сложи край, беше категоричен Каракачанов.

Ние, „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“, още в началото на мандата на това Народно събрание внесохме Закон за подоходното облагане, поискахме да има данъчни облекчения за семейства с едно и две деца, както и предприемането на други мерки, които да спрат порочната практика деца да раждат деца в гетата и от социалните помощи и детските да се издържат цели цигански фамилии”, каза още кандидатът за президент Красимир Каракачанов.

Той е категоричен, че като президент на Република България ще използва всички законови средства и механизми, за да накара парламента и Министерски съвет да изработят програми за насърчаване на грамотната раждаемост и за връщането на българите зад граница в България. ”Ще ходя всяка седмица в парламента, ще свиквам КСНС, ще инициирам широк кръг от разговори, докато не видя развитие в правилната посока. Като президент ще се боря за всеки един от Вас, за да върна социалната справедливост в страната”, заяви още кандидатът за президент.

”Като вицепрезидент на Красимир Каракачанов аз ще давам българско гражданство на всеки етнически българин, който го поиска. С президента ще работим за това да привлечем големите български общности от страни като Молдова и Украйна, допълни Явор Нотев.

Това също е стъпка в правилната посока за разрешаване на регионалния дисбаланс и справяне с демографската криза. Категорично сме против трайното заселване на мигранти и техните семейства, защото това е опасно и може да доведе до културна и религиозна асимилация. Това не разрешава, а задълбочава демографската криза. Президентската институция има достатъчно властови механизми, за да участва пълноправно в управлението на страната и ние с г-н Каракачанов ще ги използваме”, каза още Нотев.

Думите и на двамата бяха приветствани от стотиците хора в препълнената аула на Аграрния университет в Пловдив.

Лидерите на НФСБ и АТАКА Валери Симеонов и Волен Сидеров отново показаха силата на обединението и призоваха всички на 6 ноември да гласуват за единствената алтернатива за България – кандидатите за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ Красимир Каракачанов и Явор Нотев с номер 19.