Каракачанов е победител в телевизионния дебат по bT
03.11.2016г.

В сряда вечерта в ефира на bT се състоя единственият по-мащабен кандидатпрезидентски дебат в рамките на настоящата предизборна кампания за вота на 6 ноември. В него взеха участие четирима от основните претенденти за поста на държавен глава – Красимир Каракачанов, Ивайло Калфин, Трайчо Трайков, Веселин Марешки. Чрез холограми „присъстваха“ и Цецка Цачева и Румен Радев.

В експресно телефонно проучване, извършено от „Маркет линк“ по поръчка на медията по време на телевизионната дискусия, на зрителите бе зададен въпрос „Кой се представи най-добре?“.

Категоричен фаворит в анкетата е Красимир Каракачанов с 24,7% одобрение. Втори е Ивайло Калфин с 15,2%, следван от Веселин Марешки - 11,4%. Последен е Трайчо Трайков – 7%.

Любопитно е, че „виртуалните участници“ – Цецка Цачева и Румен Радев, също получиха известно одобрение – 3,8% Радев и 2,2% Цачева.

На въпрос на анкетиращите „Повлияха ли дебатите върху решението ви за кой канидат-президент да гласувате?” 21,4% от зрителите са отговорили положително.