С факелна стража Каракачанов и Нотев закриха кампанията си за първи тур
03.11.2016г.

Пред Паметника на незнайния воин стотици симпатизанти на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ се включиха във факелната стража, с която кандидатите за президент и вицепрезидент Красимир Каракачанов и Явор Нотев закриха кампанията си за първия тур на предстоящите на 6 ноември избори.

Лидерите на патриотичните партии Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов отново призоваха хората да отидат до урните и да гласуват, защото България е на прага на оцеляването и повече време за експерименти няма. Единствената алтернатива за страната ни е патриотизмът, не ляв, не десен, а отстояващ българските интереси.

Когато бъде поведена от президент патриот, България ще заеме достойното място, което ѝ се полага, на европейската сцена, заявиха Симеонов и Сидеров.

В подкрепа на кандидатпрезидентската двойка Каракачанов – Нотев дойдоха и представителите на формациите, застанали зад коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ и подкрепящите ги формации – „Народен съюз“, „Защита“, „БГ Патриот“, СЕК и „За честта на пагона“.

”Днес закриваме една от най-успешните кампании в новата история на българската политика – такава, която съживи притчата за снопа на кан Кубрат. Ние показваме новия модел на политическото обединение единствено в името на защита на интересите на България. Затова и нашият девиз е „България над всичко“, заяви Валери Симеонов. Той пожела успех на кандидатите Каракачанов и Нотев, като посочи, че първият важен успех е вече постигнат – обединението на българските патриоти.

Волен Сидеров от своя страна отбеляза, че мястото на закриването на кампанията е символично – Паметника на незнайния воин. ”Пред паметта на тези, паднали за свободата на Родината, ние започваме нов етап, който ще промени българската политика. Тази година президент, догодина кабинет на патриоти. С Бога напред, да живее България!”, пожела той.

Съпредседателят на „Народен съюз“ Румен Йончев декларира, че пред паметника именно патриотите рапортуват, че задачата на обединението на патриотите е изпълнена. ”Роди се нов политически фактор в родната политика, за който България е над всичко. Успех и напред!”, каза той.

Кандидатът на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ за вицепрезидент Явор Нотев благодари за подкрепата на всички българи, които по време на кампанията бяха до кандидатите.

”Обещахме балотаж, но няма да стане – налага се още на 6 ноември да бъдем първи. И това е заради вас - тези, които ни подкрепят. Както и заради качествата на нашия кандидат-президент, който притежава всички необходими качества да поведе нацията – доблест, чест и патриотизъм”, обърна се към присъстващите Нотев. Той бе категоричен, че ще бъде до президента Красимир Каракачанов през целия му мандат.

Евродепутатът Ангел Джамбазки пламенно напомни, че съединението прави силата. ”Задно можем да отвоюваме Родината си за българската национална кауза”, посочи той.

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ Красимир Каракачанов в изказването си заяви, че българските патриоти са в края на тежка битка. ”Но продължаваме, защото се борим за освобождението на България от нихилизма, омразата и корумпираната политическа класа, каза той и допълни, че единни патриотите са силни, а силата е необходима, за да се спаси Родината.

Нашите опоненти се криха по най-недостойния начин, смятайки че ще спечелят за пореден път нагласен мач”, каза Каракачанов.

Той обясни, че по време на всички срещи из страната е виждал надежда в очите на българите. ”Не е заспал българският дух, хората видяха в нашето обединение положителен пример. Затова и ясно и категорично заявявам, че няма да ги предадем”, декларира кандидатът за президент.

По думите му етническата партия ДПС пак се надига и прави вече пазарлъци за втори тур. Той е категоричен, че патриотите няма да й дадат възможността да определя съдбините на българите.

Каракачанов прочете и текст на клетва, на която се уповава:

„Тук, пред паметника на падналите за свободата на България, ние, Обединените патриоти,се заклеваме в Бога, вярата и честта си и в името на България да пазим целостта на Родината и нейния суверенитет. Ще защитавам интересите и достойнството на всички българи в границите на Отечеството и извън тях.

България над всичко!

Заклех се!“

След тържествения обет Красимир Каракачанов благодари на събралите се хора, като ги нарече братя и сестри. ”Не се отпускайте, предстои ни и втори тур на 13 ноември”, завърши речта си той.

Кампанията на „Обединени патриоти – НФСБ, ”Атака” и ВМРО“ бе закрита с поднасяне на венец пред Паметника на незнайния воин и със стария български химн „Шуми Марица“.