Патриотите с автошестие в Пазарджик срещу радикалния ислям
04.11.2016г.

Десетки автомобили се включиха в автошествие срещу религиозната омраза и радикалния ислям в Пазарджик, организирано от „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Правят се опити да се радикализират хора сред българите-мюсюлмани. С влияния и средства от Близкия Изток тук се подменят техните ценности и у тях се възпитава чувство на противопоставяне спрямо останалите българи. Радикалният ислям е доказано опасна, агресивна и незачитаща човешките права и живот политическа идеология, взела немалко жертви на Стария континент. Наш дълг е да опазим България от него, заявиха представителите на патриотичните партии.

През есента на 2012 г. отправихме сигнал към обществото, че има опасност за конституционния ред в страната, че у нас се заражда радикален ислям, чийто последователи не желаят да живеят по нашите закони. Тогава бяхме наричани как ли не, сега – след надигналия се фундаментализъм в Европа, доказва се правотата ни, обясниха Красимир Каракачанов и Явор Нотев, кандидати за президент и вицепрезидент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“.

Каракачанов припомни, че патриотите в Народното събрание са внесли законови предложения, с които да се противодейства на опасността. Сред тях са промени в Наказателния кодекс, които дефинират радикалния ислям като забранена идеология, както и приетият закон, забраняващ покриването на лицето на публични места, станал известен като „закона за бурките“.

В Пазарджик сме от 2012 г., когато започна делото срещу 13 имами, ислямски проповедници, обвинени в проповядване на религиозна омраза и антидемократична идеология. По време на последвалите заседания бяхме тук, за да подпомогнем спокойната работа на съда. Когато е застрашен редът и сигурността в държавата, обществото е длъжно да противостои и да покаже, че ще се защити, аргументира се организаторите на протеста.

Посещението на Красимир Каракачанов и Явор Нотев в Пазарджик продължи със среща-разговор с граждани в Младежкия дом, пред които те представиха Българската платформа, документът, който ще следват като президент и вицепрезидент.