Валери Симеонов: Ще бъде безотговорно и инфантилно, ако Борисов подаде оставка
Отговорността пред задълженията, които има всеки политик към държавата, трябва да е на много по-високо ниво, отколкото личните емоции и желанието на някой да се направи на голям мъж, каза лидерът на НФСБ
13.11.2016г.

Ако правителството подаде оставка, ще бъде безотговорно и инфантилно от страна на Борисов. Това заяви лидерът на НФСБ и председател на парламентарната група на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Валери Симеонов от Бургас, след като пусна бюлетината в една от секциите на бургаското училище „Найден Геров” в к-с ”Меден рудник”.

”Не мога въобще да предвидя какъв ще е резултатът от балотажа. Отговорността пред задълженията, които има всеки политик към държавата, трябва да е на много по-високо ниво, отколкото личните емоции и желанието на някой да се направи на голям мъж”, каза още той.

”Смятам, че това е абсолютно неуместно и няма връзка между гласуваното доверие от парламента на това правителство да управлява 4 г. и личните комплекси на г-н Борисов”, разкритикува Симеонов по повод намерението на ГЕРБ да се оттегли от властта, ако загуби балотажа.

”Аз уважавам законите, ние бяхме в основата на прокарването на задължителното гласуване, защото това е не само задължение, а и право да участваш активно в политическия живот, вместо да бъдеш негова жертва”, обясни Симеонов.

Според него всеки пореден избор носи очакването да донесе добро на България.